BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19

Bunlar da dünyanın ucubeleri!

Bunlar da dünyanın ucubeleri!

Ermenistan’ı karıştıran anıt: ermenistan’ın en büyük sanatçılarından arno babajanian’a ait heykel 2002 sonunda başkent erivan’ın merkezine konulmuş ama halk ve sanat eleştirmenlerince “vampire” benzetilip yoğun tepki almıştı. devlet başkanı koçaryan’ın araya girmesiyle heykeltıraş david bejanyan...

Bunlar da dünyanın ucubeleri!

ERMENİSTAN’I KARIŞTIRAN ANIT: Ermenistan’ın en büyük sanatçılarından Arno Babajanian’a ait heykel 2002 sonunda başkent Erivan’ın merkezine konulmuş ama halk ve sanat eleştirmenlerince “vampire” benzetilip yoğun tepki almıştı. Devlet Başkanı Koçaryan’ın araya girmesiyle heykeltıraş David Bejanyan, anıt üzerinde bazı değişiklikler yapmıştı.

Bunlar da dünyanın ucubeleri!

ÇIPLAK DAVUT HEYKELİ: Filipinler’de Davao City kentinde 2005’te bir turizm işletmesi tarafından deniz kıyısına dikilen Mikelanj’ın Davut heykelinin replikası da kentin muhafazakârlarının tepkisini çekmişti. Muhafazakâr vatandaşlar Kral Davut’un cinsel organının örtülmesi için yoğun baskıda bulunmuş ancak kentin belediye başkanı bir heykele böyle bir müdahale yapılamayacağını söyleyerek isteği reddetmişti.

Bunlar da dünyanın ucubeleri!

HIRİSTİYAN KANI KOKLAYAN TROLL: Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki en tartışmalı heykellerden biri “Hıristiyan kanı koklayan troll (İskandinav folklorunda olağanüstü güçleri olan ve mağaralarda yaşayan cüce ya da dev)”... Heykeli 1901’de Niels Hansen Jacobsen yapmıştı. Valby’deki İsa Kilisesi’nin önüne dikilen heykel, hem bu yüzden hem de adı yüzünden büyük tepki çekti. Heykeli yaptırtan Carlsberg’in sahibi Carl Jacobsen, baskılara direnemeyerek heykeli müzesinin bahçesine taşımıştı. O günkü baskıları ptotesto etmek için heykelin bir örneği yaptırılarak 2002’de kilisenin önündeki ilk yerine taşındı.

Bunlar da dünyanın ucubeleri!

ÖLÜ PRENS HEYKELİ: İngiltere’de Prens Harry’yi askeri üniforma içinde “ölü” olarak gösteren heykel, Ekim 2007’de başkent Londra’daki Bridge Sanat Fuarı’nda sergilendi ve büyük tepki gördü. ABD’li sanatçı Daniel Edwards’ın Prens Harry’nin ölümünü tasvir eden “Irak Savaşı Anıtı” isimli çalışmasında, Harry’nin Irak’a giderek öldürülmüş olması durumunda nasıl görüneceği gösteriliyordu. İngiliz bayrağı önünde sergilenen gerçek boyuttaki heykelde Prens Harry sırtüstü yatmış, eliyle üzerinde annesinin resmi bulunan madalyonu sıkarken görülüyor. Harry’nin başının altında ise bir İncil yer alıyor. Heykel, bir Iraklı’nın Prens Harry’yi öldürerek kulaklarını keseceği tehdidine de atıfta bulunuyordu. Prensin kulakları kesikti.