BIST 9.487
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.494,89
HABER /  GÜNCEL

Bundan sonra farklı bir konsepte oturtacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Theresa May'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. İki lider görüşme sonrası ortak basın açıklaması yaptı.

Abone ol

İNGİLTERE ile Türkiye'nin stratejik ortaklık hedefi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İngiltere'nin Türkiye'ye yatırımı bizi mutlu eder" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Theresa May'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. İki lider görüşme sonrası ortak basın açıklaması yaptı. İngiltere ile Türkiye arasındaki 15 milyar dolarlık ticaret hacmine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 milyar olan ticaret hacmimizi ilk aşamada 20 milyar dolara çıkarmayı hedefiyoruz" dedi.

İngiltere Başbakanı May'le Kıbrıs, Suriye, Irak ve Astana sürecini ele aldırlarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ FARKLI OLACAK

"Bundan sonraki süreç İngitere ve Türkiye arasında çok daha farklı bir konuma gelecek. Ekonomik alanda 15,6 milyar dolar seviyesine çıkan ticari hacmimizi 20 milyar dolara çıkarmayı kendilerine teklif ettim. Stratejik ortaklık konusunda attığımız adımın her iki ülke arasında aksamadan devam etmesine gerek Bakanlar, gerekse Başbakanlar seviyesinde gerçekleşeceği konusunda mutabık kaldık. Bir diğer önemli konuda özellikle enerji alanında iş birlikleri yapmamız mümkün. Bunları konuştuk."

MAY: İLİŞKİLERİ İLERİ TAŞIMAK İKİ ÜLKENİN YARARINA

İngiltere Başkanı Theresa May da, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kıbrıs, Suriye, ticaret ve savunma alanında işbirliği konularını ele aldıklarını belirtti. Türkiye'nin 15 Temmuz'da demokrasisine sahip çıktığını belirten İngiltere Başbakanı May, "İlişkilerimizi daha ileri taşımak iki ülkenin yararına" dedi.

Görüşmede Kıbrıs konusunun da gündeme geldiğini dile getiren İngiltere Başbakanı May, Kıbrıs'ta müzakere sürecine önem verdiklerini belirtti.

İngiltere Başbakanı Theresa May, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edildi.  İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiltere ile Türkiye'nin Suriye'de DAEŞ'e karşı mücadele ettiğini belirtti.

İNGİLTERE BAŞBAKANI MAY ANKARA'DA 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen İngiltere Başbakanı Theresa May'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

İngiltere Başbakanı Theresa May, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi.

Esenboğa Havalimanı'na saat 11.05'te inen May, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmek üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İngiltere Başbakanı Theresa May görüşmesi saat 13.00'te Beştepe'de başladı.

Basına kapalı yapılacak görüşme öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İngiltere Başbakanı May basına görüntü verdi. 

BAŞBAKAN YILDIRIM'LA GÖRÜŞTÜ 

İngiltere Başbakanı May'in ikinci adresi ise Çankaya Köşkü oldu. 

İngiltere Başbakanı May, Başbakan Binali Yıldırım tarafından resmi törenle karşılandı. Başbakan Binali Yıldırım ve İngiltere Başbakanı May, başbaşa bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmelerde ikili ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra terörle mücadele, Kıbrıs müzakereleri ve Avrupa Birliği ile ilgili gelişmeler masaya yatırıldı.