BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Unakıtan Baykal'ı sıkıştırdı

Hakkındaki gensoru önergesi verilen Maliye Bakanı Unakıtan Baykal'ı gafil avladı. Unakıtan, Baykal'a oturduğu Angora evlerinin tapusunun olup olmadığını sordu.

Abone ol

CHP tarafından hakkında gensoru önergesi verilen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan eleştirilere cevap vermek için kürsüye geldi.

Kürsüden Ofer'le ilgili iddialara cevap veren Unakakıtan'ın hayli sinirli olduğu gözlendi. Unakıtan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Ofer bu ülkede 50 yıldır iş yapıyor. Şimdi benim Ofer'le ilgili menfaat ilişkimi ima eden adam çıkıp erkek gibi kürsüden konuşacak. Müddei (iddia sahibi) iddiasını kanıtlamaya mecburdur. Aksi halde iddiasını kanıtlamayan hem adidir, hem de müfteri" diye konuştu.

"BAYKAL'IN ANGORA EVLERİ DE KAÇAKMIŞ"

Bakan Unakıtan, Çamlıca'daki evleriyle ilgili de bir yolsuzluk ve usulsüzlüğün olmadığını ifade ederek, "Kaçak oldu yeni yapıldı. Sonradan altın kıymetine girdi. Hakkımda yürütülen karalama kampanyasının bir neticesi. O dedikleri yerde ben 23 seneden beri oturuyorum. Yapmak için de o tarihte tapuda aldım. 2. evi de 97 falan yaptım. Ben aldığımda burası sit alanı değildi. Yüzde 25'de bana oradan ruhsat verdiler. Yani dört tane o evden yapabilirdim.

Ya da 16 dairelik bir aparman da yapabilirdim. Sonradan oranın imar planlarına göre benim orda bir ev daha yapma hakkım var. Fakat o planların geçmesi Büyükşehir'den ve Üsküdar Belediyesi'nden gecikince benim ev kaçak durumuna düştü. O planlar çıktı. Büyükşehir ve Üsküdar Belediyesi'nden çıkarken oy birliğiyle çıktı. Bütün partinin üyeleri oy verdiler. Madem kaçaktı da niye oy verdiler. Oradaki binlerce insanın mağduriyeti giderildi" diye konuştu. Unakıtan konuşmasında Genel Kurul'da kendisini dinleyen Baykal'a seslenerek, "Sayın Baykal, Angora evlerinde oturuyor musunuz. Oturuyorsunuz. Bu Angora evlerinin ruhsatı var mı? Yok. Ya işte böyle. Millet sizi tanısın. O evin tapusu var mı yok mu?" diye sordu.

Baykal ise, Unakıtan'a, "Kooperatif" diye bağırdı. Bunun üzerine Unakıtan, "Sizler üstün kimselersiniz. Sizde olmaz. O evin kaçak yaptığınız bazı yapılar var mı orda?" diye sordu. Bunun üzerine Baykal "Yok" dedi. Bakan Unakıtan ise, "Yalan söylemeyin. Sizin bazı milletvekilleriniz de var orda. Onların da kaçakları var mı orada? Kendileri yapınca bir şey olmuyor. Sayın Baykal'ın bir de bahçesi var. Sayın Baykal'ın bahçesi kamuya terk edilmiş olan alanı da içine almış" dedi. Baykal ise, "Ne var bunda" diye karşılık verdi. Unakıtan ise, "Kamuya ait yeri de bahçenin içine alıyorsun. Sayın Baykal ben evlerimi kendi bahçemde yaptım. Kamuya ait yerlere taşmadım. Arazi alıyorsunuz bakıyorsunuz imar geçmiş 18 uygulanmış bir kere değil, iki kere değil, üç kere değil. Araziler olmuş arsa. Ben bir işlem yaptıysam istifa ederim diyorsunuz. Buyurun edin. 4 kere. 18 uygulamasını kaç kere yaptınız." Bunun üzerine bazı CHP'liler imarın belediye tarafından geçirildiğini bağırdılar. Unakıtan da, "Benim evin imar planlarını ben yaptım değil mi? Benimkini belediye yapmadı. O servetin altından kalkamayacaksınız" dedi.

"GALATAPORT'tan bahsediyorlar. İhaleye fesat karıştırıldı, ihalede yolsuzluk var şüphe var. Öyle alelacele hazırlanmış bir gensoru önergesi ki. Biraz okuyun çalışın, gerçeklere bakın. GALATAPORT ihalesi Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararıyla durdurduk. İhale Komisyonu iptal etti. Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararının gerekçesi neydi? Burada yolsuzluk yapıldı demiyor, şaibe şüphe demiyor. Ne diyor, bu planları özelleştirme idaresi tahkik etmesi lazım. Fakat onun yerine Turizm ve Kültür Bakanlığı tahkik etmiştir. Onu değiştirin diyor. Eski Turizm Bakanı'nın da imzası var. O tasdik etti. Zarfları basının önünde açtık. Evde açmadık. Bir zamanlar yapıyorlardı. Yeniden ihaleye çıkacağız. Bunlar milletin menfaatine."

"OFER AİLESİ 50 SENEDİR TÜRKİYE'DE"

OFER ailesinin 50 yıldır Türkiye'de çalıştığını kaydeden Maliye Bakanı Unakıtan, "OFER ailesi 50 senedir Türkiye'de. Çalıştırdığı işçilerin yüzde 70'i 80'i Türk. Denizciler anlatıyor. Bırakın bu önyargılarla hareket etmeyi. Türkiye7nin yabancı yatırımcıya ihtiyacı olduğu bu dönemde Türkiye'ye yeni bir veche yeni bir yüz kazandırıyoruz. Siz hayatınızda bu kadar özelleştirme gördünüz mü? Özelleştirme nedir farkında değiller. Bu ülkede bir ileri bir geri 8 milyar dolar. Biz 1 senede 25 milyar dolar bu hükümet özelleştirme yaptı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilke imza attık. OFER ile bir çıkar ilişkim olduğuna dair bir imada bulunmak istiyorsanız erkek gibi çıkın söyleyin burada. Ama her müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Bu imaları bırakıp benim hakkımda iddiaları ispat edemeyen de adi bir müfteridir. Hodri meydan. Çıkın iddianızı söyleyin" İfadelerini kullandı.

Naylon Fatura konusunda gerçekleri 3 yıldır anlattığını ancak inanmak istemeyenlerin inanmadıklarını kaydeden Bakan Unakıtan, "Naylon fatura hayali ihracat. 3 seneden beri bunu anlatıyorum. Ben naylon fatura düzenlemekten hayali ihracat yapmaktan suçlanıyorum. Ben ne naylon fatura düzenledim. Ne hayali bir ihracat yaptım. Ama bunu sen yaptın diye söylüyorlar benim dava hakkım doğuyor. Bir özel finans kurumu tarafından mevzuata uygun yapılan aracılı ihracat dolayısıyla 3 tane dava açıldı. Bütün yönetim kurulu üyeleri ben de içinde olduğum için. Bu dava açıldı yıllardan beri sürdü. Benim dosyam milletvekili olduğum için tefrik oldu. Milletvekili olmayan öteki yönetim kurulu üyeleri hakkındaki davaların tamamı kaldırılmıştır. Böyle bir dava şu anda söz konusu değildir. Bu davalar mahkeme kararıyla kaldırılmıştır. Af söz konusu değildir. Bakan kendine af çıkardı yalandır. Çıkıp burada hükümetin yaptığına başarılarına yetişemiyorsun çamur atmaya çalışıyorsun. Var mı böyle numara?" dedi. Unakıtan, çocuklarının ticaretle uğraşması ile ilgili şöyle konuştu:

"Benim çocuklarım ticaret yapıyorlar. Bunu yeni de yapmıyorlar. Şirketlerini kurdukları tarih 1999. Bizim partimiz kurulmadan. Bakanın oğlu ticaret yapamaz yemez içmez, hanginizin oğlu evde oturuyor? Benim çocuklarım özelleştirmeden bir ihale mi almışlar? Devletten bir ihale mi almışlar? Ben onlara devlet makamına mı tayin etmişim. Ne var bunda. Bir başkası gelecek yatırım yapacak bakanın oğlu olunca kötü kötü söyleyeceğiz. Ayıptır. Bunlar temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp ortaya konmasının sebebi bizim iktidarımıza olan kıskançlıktan başka bir şey değildir. Benim oğlumun işi yumurta. Tavuklardan yumurta elde ediyor onu da pastörize yumurta yapıyor. Hiyenik bir şey yiyorsunuz sayesinde."

Mısırla ilgili yapılan işlemin normal bir işlem olduğunu belirten Unakıtan, "Her sene gümrükler belli bir dönemde düşer. 10 sene geriye gidin. Çünkü Türkiye'nin gerçeğidir. Bunu değiştiren bizim partimiz oldu" dedi.