BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.438,17
HABER /  GÜNCEL

Bülent Arınç'tan damadının tahliyesi için ilk açıklama

Damadı Ekrem Yeter'in tahliyesiyle ilgili tepkilere eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan açıklama geldi. Arınç, "Damadım için iltimas yapılsaydı, görevinden ihraç edilmez ve tutuklanmazdı" diye konuştu.

Abone ol

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, damadı Ekrem Yeter'in tahliyesiyle ilgili gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı. Damadının 17-25 Aralık öncesi örgütle olan irtibatını kestiğini bunu da sosyal medya hesabından ilan ettiğini söyleyen Arınç, gözaltı işleminin ise gizli tanık ifadesine dayandırıldığını kaydetti.

Bülent Arınç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada FETÖ iddiasıyla tutuklanan ardından da tahliye edilen damadı Ekrem Yeter'i savundu. Açıklamasında, damadının 17-25 Aralık öncesi FETÖ ile tüm irtibatını kestiğini söyleyen Arınç, buna rağmen KHK ile mesleğinden ihraç edildiğini ve işsiz kaldığını ifade etti.

"İLTİMAS YAPILSAYDI İHRAÇ EDİLMEZDİ"

Damadının tahliye edilmesiyle ilgili kendisine yönelik eleştirilere de cevap veren Arınç, "Benim için iltimas yapılsaydı, görevinden ihraç edilmez ve tutuklanmazdı" diye konuştu.

Açıklamasında damadı Ekrem Yeter'in alanında uzman bir isim olduğunu ve zaman zaman bu örgütle yollarının kesiştiğini; ancak 17-25 Aralık sonrası tüm irtibatını kestiğini söyleyen Arınç, bu tarihten sonra örgütün hiçbir faaliyetine katılmadığını ileri sürdü.

Tüm bunlara rağmen damadının 673 nolu KHK ile ihraç edildiğini ve üç çocuğu ile işsiz kaldığını söyleyen Arınç, FETÖ soruşturması kapsamında her dönem gizli tanıklık yapan bir isim tarafından damadının isminin zikredildiğini ve somut delil bulunmamasına rağmen Yeter'in tutuklandığını ifade etti. Arınç, damadının medyaya sızan ifadesinin ise bilinçli olarak eksik biçimde medyaya servis edildiğini de iddia etti.

Bahçeli'den damat tahliyesine tepki!

Şamil Tayyar'dan Arınç'a: Şimdi cübbeni giy damadını savun