BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Türkiye'nin A ve B planları var

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Avrupa Konseyi’ndeki basın toplantısında, Fransa’nın, iç politik sebeplerle Sarkozy ve arkadaşlarının Türkiye’yi suçlayan bir iddiayı yasayla koruma altına almaya çalıştığına dikkati çekerek şunları söyledi:“Fransa’nın ke

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Avrupa Konseyi'ndeki basın toplantısında, Fransa'nın, iç politik sebeplerle Sarkozy ve arkadaşlarının Türkiye'yi suçlayan bir iddiayı yasayla koruma altına almaya çalıştığına dikkati çekerek şunları söyledi:

"Fransa'nın kendi tarihinde engizisyonla suçlandığı olmuştur. Farklı düşünenlerin farklı düşündüğü için idama götürülenlerin acı hikayelerini hepimiz biliyoruz. 'Sen böyle düşünmeye mecbursun bunun aksini iddia edemezsin' şeklindeki bir kanaati engizisyona geri dönüş olarak vasıflandırabilmek mümkündür. Fransa'nın tüm entelektüelleri, sağduyulu milletvekillerinin bu akıl dışı harekete karşı çıktıklarını biliyor, teşekkür ediyoruz. Aklıselim ile hareket edileceğini ümit ediyoruz. Aksi takdirde Türkiye buna karşı hukuki, siyasi, diplomatik yollara müracaat edecek. Türkiye'nin A ve B planı da var."