BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,98
ALTIN 2.449,73

Bu yıl kimse işsiz kalmayacak!

Bu yıl kimse işsiz kalmayacak!

6 sanayi şehrinde 258 şirket yöneticisiyle yapılan anketten çarpıcı sonuçlar çıktı.iksara ve okfram'ın ortaklaşa yaptığı ekonomik beklenti anketine göre, şirketlerin yüzde 78'i bu yıl içerisinde eleman almayı, yüzde 62'si ise yatırım yapmayı planlıyor. küresel durgunluğun türkiye'yi etkileyeceğini...

Bu yıl kimse işsiz kalmayacak!

6 sanayi şehrinde 258 şirket yöneticisiyle yapılan anketten çarpıcı sonuçlar çıktı.

İKSara ve OKFRAM'ın ortaklaşa yaptığı ekonomik beklenti anketine göre, şirketlerin yüzde 78'i bu yıl içerisinde eleman almayı, yüzde 62'si ise yatırım yapmayı planlıyor. Küresel durgunluğun Türkiye'yi etkileyeceğini düşünen yöneticiler, enflasyonun da artacağı görüşünde

Bu yıl kimse işsiz kalmayacak!

ŞİRKETLERİN YÜZDE 78'İ ELEMAN ALACAK

İKSara araştırma şirketi ile Okan Üniversitesi Finansal Riskleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (OKFRAM) tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen 'Yöneticilerin Ekonomik Beklentileri' anketinin sonuçları iş hayatına dair önemli veriler ortaya koyuyor.

Bu yıl kimse işsiz kalmayacak!

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa ve Kocaeli'de faaliyet gösteren 258 firmanın yöneticileriyle 2012 Şubat-Mart tarihleri arasında telefonla anket yöntemiyle gerçekleştirilen araştırmaya göre, şirketlerin yüzde 78'i 2012 yılı içerisinde eleman almayı planladığını belirtiyor. Eleman almayı düşünmeyenlerin oranı ise yüzde 22. 'Şirketiniz 2012 içerisinde yatırım yapmayı planlıyor mu?' sorusuna yöneticilerin yüzde 62'si 'Evet', yüzde 24'ü 'Hayır'; yüzde 14'ü ise 'Belirsiz' yanıtını veriyor.

Bu yıl kimse işsiz kalmayacak!

KREDİ NOTU ARTAR

- Her beş şirketten dördü, 2012 yılında ekonomi yönetiminin bankalara yönelik uyguladığı kemer sıkma politikalarının devam edeceğini, bunun reel sektörün kredi alma sürecinde zorluklar yaratacağını düşünüyor. Öte yandan, her beş şirketten üçü, önümüzdeki iki yıl içerisinde uluslararası kredi derecelendirme şirketlerinin Türkiye'nin kredi notunu artıracağı görüşünde.