BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Bu vahşetin adı gelenek olmuş!

Şimdi izleyeceğiniz görüntüler Samsun'dan!... Her yıl düzenlenen "Öndül Yarışları" resmen vahşete dönüştü.

Abone ol

Samsun'da hayvanseverler, uzun yıllardan bu yana düzenlenen, manda ve öküz gibi büyükbaş hayvanların güçlerinin denendiği ''öndül'' yarışmasının hayvanlara eziyet edildiği gerekçesiyle durdurulmasını istedi.

Canik ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Yayla Köyü'nde 150 yıldır düzenlendiği belirtilen, manda ve sığır gibi büyükbaş hayvanların güçlerinin denenmesi için yapılan ve 2 gün sürecek ''öndül'' yarışması başladı.

Geçen yıl ilk kez, hayvanseverlerin şikayeti ile Samsun Valiliği İl Hayvanları Koruma Kurulunun gözetiminde yapılan yarışmanın ardından bu yıl da yarışma, kurul üyelerinin gözetiminde başladı.

Yarışma alanına gelen Samsun Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hümeyra Ulubay, hayvanlara eziyet edildiğini, şiddet uygulandığını öne sürerek yarışmaların durdurulması gerektiğini söyledi.

AYRINTILAR VE İŞKENCE
GÖRÜNTÜLERİ HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]

ÖNDÜL YARIŞMASI

Öndül Yarışması genellikle yılda bir kez düzenleniyor. Etkinlikte yörede nam salmış sığır ve öküzlerinin kuvvetleri denenirken, düz bir arazide düzenlenen yarışmada her hayvan sahibinin 15 dakikalık süre içinde aldığı yol ölçülüyor.

Yere sürten kazıkların çakılı olduğu kağnıların çekilmesi esasına dayanan ve iki kategoride yapılan yarışmada birinci olan manda sahibine dana, tay veya sığır verilirken, öküz sahibine ise koyun hediye ediliyor.


İŞTE O KARELER VE HABERİN
VİDEOSU DEVAM SAYFASINDA...

[PAGE] [PAGE]

[page]

[page]

[page]