BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bu teklif CHP'yi ikiye böldü

Bülent Arınç'ın Öcalan'la ilgili açıklamaları CHP'yi ikiye böldü

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, ‘PKK’nın silah bırakması halinde Öcalan’a ev hapsinin değerlendirilebileceği’ yönündeki açıklamaları CHP’de görüş ayrılığına yol açtı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Dört parti aynı noktaya gelirse, uzlaşma sağlanırsa başımızın üstüne” diyerek öneriye sıcak bakmasına rağmen, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Böyle bir şey olmaz. Bülent Arınç saçmalamış bence” dedi. 

UZLAŞMA SAĞLANIRSA HER KONU BAŞIMIZIN ÜSTÜNE

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen CHP’li İnce, “Bu sorunu Batı’nın taşeronu olmadan çözmek gerek. Çözümün adresi TBMM’dir. Bu irade, bu sorunu çözecek güçtedir. Cesur, yürekli olunmalıdır, kelleyi koltuğa alıp bu parlamento, terör sorununu çözmelidir. ''

CHP’li İnce’nin tepki gösterdiği öneriye, CHP lideri Kılıçdaroğlu ise sıcak bakmıştı. Kılıçdaroğlu geçen hafta sonu Zonguldak’a giderken medya temsilcilerinin, “Bülent Arınç’ın Öcalan’ın ev hapsi ile ilgili önerisi uygulanabilir mi?” sorusuna şu cevabı vermişti: “Bu konu içerikle ilgiliydi. Biz yol haritamızda içerik belirtmedik. Dört siyasi parti bir araya gelir ve AKP temsilcisi de bu görüşü deklare ederse tartışılır. Uzlaşma sağlanırsa meselemiz yok. İçerik tartışmasının medya aracılığıyla yapılması bu işi çıkmaza götürür. Dört parti aynı noktaya gelirse, uzlaşma sağlanırsa başımızın üstüne. Uzlaşılan her konu başımızın üstüne.”