BIST 10.577
DOLAR 32,23
EURO 35,14
ALTIN 2.430,04
HABER /  DÜNYA

Bu tefeğin değeri 51 bin lira

ABD’li bir silah şirketinin ürettiği tüfek, deneyimsiz atıcıların bile yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki hedefleri vurabilmesine imkan tanıyo...

Abone ol

ABD’li bir silah şirketinin ürettiği tüfek, deneyimsiz atıcıların bile yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki hedefleri vurabilmesine imkan tanıyor. En son teknolojiyle üretilen silah, 27.500 dolardan (yaklaşık 51.000 TL) satışa sunuldu.
Üretici firma Tracking Point’in “akıllı silah” olarak tanımladığı tüfekte dürbün ve tetik arasına yerleştirilen bir tel aracılığıyla, dürbün, nişan alınan hedefe kilitlenmeden silahın ateş almasını önlüyor. Tracking Point yetkilileri, yaptıkları testlerde tüfeğin 1000 metre uzaktaki bir antilobu vurarak kendi alanında bir rekor kırdığını belirtti.
Kablosuz internet ağına bağlanabilen ve kullanıcıların yaptıkları atışların videolarını internete yüklemelerine izin veren renkli bir ekranı bulunan tüfekler, Mayıs ayında satışa sunuldu. Şirket, 2013 yılı içinde yaklaşık 500 tüfek satmayı hedefliyor. Ayrıca, tüfeğin 5.000 dolar (9.300 TL) değerinde daha ucuz bir modeli de piyasaya sürülecek.
Tüfeğin üzerinde yer alan yüksek teknoloji ürünü elektronik dürbün, mesafe, yerçekimi, rüzgarın hızı, nem gibi atışa etki edecek faktörleri otomatik olarak hesaplıyor. Dürbünün odak bölümünde nişan alınan hedefe kırmızı bir nokta yerleştiren hedefleme sistemi sayesinde, atışı yapan kişi hedefi “etiketliyor”. Silahın emniyeti açıkken tetik çekilse bile, eğer bu kırmızı nokta aracılığıyla hedefe kilitlenilmediyse silah ateş almıyor.
Bu yeni silah, artan şiddet olaylarında bireysel silahlanmanın etkisinin tartışıldığı ABD’de, sadece üstün yetenekli keskin nişancıların yapabildiği uzak mesafe atışlarını, bu konuda eğitimsiz kişilerin bile yapabilmesine imkan tanıyor.
Sürgülü mekanizmalı, 300 ya da 338 kalibrelik beş mermi alabilen şarjöre sahip tüfeğin farklı modelleri 22.500 (42.000 Türk lirası) ila 27.500 dolar arasında satılıyor.
(İHA)