BIST 10.167
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.400,33
HABER /  DÜNYA

Bu taşın fiyatı dudak uçuklatır

Türkiye açısından büyük önem taşıyan kuyumcu sektörünün nabzını tutan, “İstanbul Jewelry Show Ekim 2013” yerli-yabancı firma ve tasarımcılar...

Abone ol

Türkiye açısından büyük önem taşıyan kuyumcu sektörünün nabzını tutan, “İstanbul Jewelry Show Ekim 2013” yerli-yabancı firma ve tasarımcıları 37. kez İstanbul’da buluşturdu. Fuarda yer alan 1 milyon 200 bin dolarlık ‘Pırlanta’ ilgi odağı oldu.
Görkemli bir törenle açılan fuarda ünlü markalar en yeni modellerini ilk kez gözler önüne çıkarttı. Birbirinden değerli taşların göz kamaştırdığı, paha biçilmesi çok zor olan ürünlerin büyüleyici atmosferi başları döndürdü. Noel, Yılbaşı ve Sevgililer Günü için en yeni modellerin ilk kez sergilendiği fuarın en pahalı ürünü, tırnak kadar ‘Pırlanta’ oldu. 50 karadlık pırlanta taşın fiyatı duyanların dudağını uçuklattı. 1 milyon 200 bin dolarlık ‘Pırlanta’ fuarın en pahalı ürünü olarak kayıtlara geçti. Zen Pırlanta’da sergilenen taşa, basın mensuplarının yanı sıra katılımcılarda ilgi gösterdi. Pırlanta taş hakkında bilgi veren Zen Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güzeliş, “Dünyanın en iyi güvenilirlik sertifikasına sahip. Bende hayatımda ilk defa 50 karadlık bir taş tutuyorum. Fuar için özel getirttik. Fiyatı 1.2 milyon dolar. Çok özel bir taş. Dünyada çok sayılı adette var. Bu büyüklükte taş kolay kolay bulunmuyor” dedi.
(İHA)