BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Bu şüphe Arafat'ı mezarından çıkarttı

Türkiye'nin Turgut Özal şüphesi gibi Filistinlilerin de Arafat şüphesi mezar açtırdı. Arafat bugün kabrinden otopsi için çıkarıldı.

Abone ol

Filistinliler'in efsanevi lideri Yaser Arafat'ın mezarı kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla açıldı.

Fransız, İsviçreli ve Rus uzmanlar aldıkları DNA örneklerini inceleyecek. Türkiye'de Turgut Özal için duyulan şüpheyi Filistinliler de Arafat için duyuyor. Arafat'ın Fransa'daki hastanede zehirlenerek öldürüldüğü iddiaları var.

Fransa'nın başkenti Paris'te 2004 yılında bir hastanede hayatını kaybeden Filistin eski lideri Yaser Arafat'ın Ramallah'taki mezarı Fransız, İsviçreli ve Rus uzmanların gözetiminde açıldı.

Arafat'ın naaşı yakınlardaki bir camiye götürüldü. "Zehirlendi" iddialarını aydınlatmak amacıyla Arafat'ın kemiklerinden DNA örnekleri alınmaya başlandı.

Arafat'ın yatak odası, ofisi ve özel eşyalarından da örnekler alacak Fransız, İsviçreli ve Rus uzmanlar, bu DNA örneklerini ülkelerinde inceleyecek.

arafatin-mezari.jpg

ASKERİ TÖRENLE GÖMÜLECEK

Naaşından DNA örnekleri alındıktan sonra Filistin eski lideri Arafat askeri törenle defnedilecek.

Filistin lideri Yaser Arafat, 2004'te rahatsızlanmasının ardından Fransa'nın başkenti Paris'te Percy Askeri Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Uygulanan tedavi sonuç vermemiş, Arafat 75 yaşında hayatını kaybetmişti.

DNA örnekleri alındıktan sonra Arafat'ın naaşı tekrar askeri törenle defnedilecek.

FRANSA'DAKİ HASTANEDE ZEHİRLENDİ Mİ?

Yaser Arafat, 11 Kasım 2004'te Paris'teki Percy Askeri Hastanesi'nde 75 yaşında hayata gözlerini kapatmıştı. Arafat'ın eşi Süha Arafat, eşine ait kıyafetleri Lozan'da bulunan bir laboratuvara incelenmek üzere vermişti.

Kıyafetlerde yüksek oranda radyoaktif polonyum maddesine rastlanması üzerine Arafat'ın suikast sonucu öldürüldüğü yönündeki şüpheler artmıştı. Fransa'da görülen davada, mahkeme savcısının talebi üzerine Arafat'ın mezarının açılmasına karar verilmişti.

Filistin eski lideri Yaser Arafat'ın naaşından alınacak DNA sonuçlarının önümüzdeki yıl mart veya nisan ayından önce açıklanmasını beklenmiyor.