BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bu particilik değil Türkiye meselesidir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından önce çıktığı kürsüde, "Bu mesele particilik meselesi değil Türki...

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından önce çıktığı kürsüde, "Bu mesele particilik meselesi değil Türkiye meselesidir" dedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmasında, “Milletin içinden biri, milleti için koşan Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanını, 12. Cumhurbaşkanı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı onurla ağırlıyoruz. Cumhuriyetimizin seçilmiş ilk cumhurbaşkanını Yozgat’ta ağırlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
Bozdağ, “12 yıldır Türkiye değişti, Yozgat değişti. Sayın Başbakanımızın eserleriyle doludur Yozgat. Yozgat’ın neresine giderseniz gidin orada izi ve eseri olan Yozgatlılara sevdasının mührü olan Tayyip Erdoğan vardır. Allah’ın izniyle bundan sonra da Yozgat onun liderliğinde daha da ileri gidecektir. Sayın Başbakanımız bugüne kadar Yozgat’tan oy istedi, destek istedi. Yozgat da her defasında oyunu verdi. Zaman zaman belediye başkan adayları için oy istedi. Zaman zaman vekil adayları oldu. Ama ilk defa mazeretimiz olmayan bir seçime giriyoruz. Çünkü bu hareketin lideri, Yozgatlıların lideri, Türkiye’nin liderliğine, cumhurbaşkanlığına aday. Sayın Başbakanımız Yozgat’a yaptıklarını Türkiye’nin her alanına yaparak ülkemizi büyütmeye çaba sarf edecek. Bilmenizi isterim ki cumhurbaşkanı bir hemşehrilik meselesi değil Türkiye meselesidir. Türkiye Cumhuriyeti devletini içeride ve dışarıda onurla temsil edecek, dik olacak, halkın sesi olacak bir cumhurbaşkanına ülkemizin ihtiyacı var. Sayın Başbakanımız halkın, hakkın, haklının sesi olmuştur. Dünyanın her yerinde bir haksızlık varsa buna karşı hakkı söyleyen ses Sayın Başbakanımızın sesi olmuştur. İnşallah bundan sonra da aynı istikamette yola ve yolumuza devam edeceğiz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanını son kez Başbakan sıfatı ile uğurluyoruz. Yozgatlılar eminim ki onu buradan cumhurbaşkanı sıfatı ile uğurlayacaktır” diye konuştu.
Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Diyorum ki 3 aday var. Hangi partiye oy verirseniz verin. Allah için elinizi vicdanınıza koyun. 3 adaydan hangisi bu Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanlığına yakışır layığı ile yapar. Herkes vicdanına sorsun. Tayyip Erdoğan mı yakışır diğerleri mi yakışır. Bu mesele particilik meselesi değil. Bu mesele Türkiye meselesidir. Biz Türkiye’nin her daim başını dik tutacak bir lider seçiyoruz. Halkı görmeyen, halkı bilmeyen, halkın dertlerinden haberdar olmayanlar mı yoksa hayatında her sorunu bizzat yaşamış biri mi yapar? Bu adayın etrafında birlikte olalım yek vücut olalım. Yozgat’ta Recep Tayyip Erdoğan’a büyük bir destekle yüzde 80 civarında bir destekle Başbakanımızın cumhurbaşkanlığına evet demeye hazırız.”
(İHA)