BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

BU NOKTADA OLMAMIZDA BİZİM DE PAYIMIZ VAR

Spor Toto Süper Lig’de ligin bitimine iki hafta kala düşme tehlikesi yaşayan Kardemir D.Ç Karabükspor’un Başkanı Nevzat Şahin, “Bu noktaya g...

Abone ol

Spor Toto Süper Lig’de ligin bitimine iki hafta kala düşme tehlikesi yaşayan Kardemir D.Ç Karabükspor’un Başkanı Nevzat Şahin, “Bu noktaya gelindiğinde sıkıntılı bir durum varsa bunda bizim de payımız var" dedi.
3 sezondur Süper Lig’de mücadele eden ve bu sezon özellikle deplasmanda üç büyüklere karşı aldığı 3-1’lik galibiyetlerle çıkış yapan Karabükspor’da ligde kalmanın hesapları yapılıyor. Akhisar ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan bir puan fark ile 14 sırada 37 puanla yer alan Karabükspor’un kulüp başkanı Nevzat Şahin, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, iplerin hala kendi ellerinde olduklarını belirterek, “Son oynadığımız Gaziantep maçında hocamızın futbolcuların ve takımın üzerinde sinerjisini yitirdiğini kaybettiğini düşünerek yollarımızı ayırdık. Bu noktaya gelindiğinde sıkıntılı bir durum varsa bunda bizimde payımız var. Yönetim olarak başarılı ve başarısızlıkta herkesin payı olduğuna inan bir kişi olarak keşke bu noktaya gelinmeseydi. Bazı yanlışlar yapıldı ki, bu noktaya gelindi. Şu durumda sıkıntılı bir dönemdeyiz. İki tane maçımız var. Bu işin okulu yok, yaşandıkça bazı şeylerin tecrübesini kazanıyorsunuz. Bir imtihandan geçiyoruz. Yönetim olarak her şeyi yapıyoruz. Bunun bedelleri de var. Bunları açıkçası lig süreci boyunca söyleyemiyorsunuz. Sabahlara kadar düşünüp özeleştiri yapıyorum. Her ne kadar bu iki maçta galip gelmesi önemli olsa da diğer takımlarında maçlarına bakmamız lazım. Akhisar, İBB ve Karabükspor bu potanın içerisindeyiz. Baraj yükseldi ve nasıl sonuçlanacağını iki hafta sonra göreceğiz. Her şeyden önce biz inancımı kaybetmedik ve ipler bizim elimizde. Diğer takımlardan bir puan öndeyiz. İki tane maçımız var bunları alıp bu ligde kalacağımıza inanıyoruz. Bu iki maça da Suat hocamız ile devam edeceğiz. Kendisi yıllardır Karabükspor’da futbol oynamış ve yardımcı antrenörlük yapmış birisi ve yolumuz onla devam ediyoruz. Bu takım bu noktaya gelmemeliydi. Bize üç büyüklere karşı alınan galibiyetle sevinç yaşatan bir takım burada olmamalı” dedi.
Futbolcularla iki gündür birebir görüşerek onları motive etmeye çalıştıklarını da anlatan Şahin, “Takımımız bugünden itibaren Gerede’de 3 günlük bir kamp yapıp Cumartesi günü Sivas’a gidecek. Camiamıza ve taraftarımıza büyük görev düşüyor. Onlara büyük sıkıntılar yaşattık. Karabükspor taraftarına bu üzüntüyü yaşattığım için özür diliyorum. Mümkün olsa da keşke daha başka şeyler söyleyebilsek. Derin bir üzün içindeyiz. Bu son iki maçta destek verip takımlarına sahip çıksınlar. Burada bir emek var, yılların birikimi var. Bu noktaya gelmenin üzüntüsü ne kadar faydalı olacak. Bu iki maçı kazanıp üzüntümüzü atlatmamız bazım” diye konuştu.
Kulüple ilgili dışarıda insanlar borcu harcı varmış diye söylentilerin olduğunu da belirten Başkan Şahin, “Benim bu takımım 15 maçta 3 galibiyet almış. Bu ligde maç kazanırsan para var. Bu sistemi böyle kurmuşlar. İki maaş borcum ve maç başı borcum var. Bu da 800 bin liraya denk geliyor. Bir galibiyet alsam bu borç da olmayacak. Bunu benim futbolcum dile getirmiyor. Dışarıdaki insanlar dile getiriyor. Bu kulüp küme düşerse kime faydası olur, 10 yıl geriye gider. Öküz altında buzağı aramasınlar. Ben ister miyim bu kulübün buraya gelmesini. İnsanlar Nevzat Şahin’i sevmeyebilir ama bu kurum ebedi olmalı. Ben elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Taraftarımızın takımı ve bizi yalnız bırakmasın. Bu takım bu şehrin marka değeri. Nasıl KARDEMİR bu kentin vazgeçilmezi ise bu takımda bu şehrin bir değeridir. Ne yapmak gerekiyorsa yapıyoruz. İnancımızı kaybetmedik. Rakiplerden bir puan öndeyiz ve ipler bizim elimizde. İki maçtan puanlarla ayrılmamız lazım. İnşallah Karabükspor bu ligde kalacak ve bu lige tutunmaya çalışacağız” dedi.
(İHA)