BIST 10.162
DOLAR 32,36
EURO 34,69
ALTIN 2.393,20
HABER /  DÜNYA

Bu hata ülkeyi karıştırdı

İtalya'nın başkenti Roma'da faaliyet gösteren yüksek teknoloji donanımlı hastane San Filippo Neri'de yapılan bir hata ülkede polemik yarattı.

Abone ol

İtalya'nın başkenti Roma'da faaliyet gösteren ve ülkenin önde gelen yüksek teknoloji donanımlı hastanelerinden biri olarak gösterilen San Filippo Neri'de yapılan bir hata ülkede polemik yarattı.

Hastanenin tüp bebek bölümünde tedavi gören çiftlere ait embriyoların saklandığı sıvı azot tanklarındaki ısının olması gereken seviyeden çok daha yüksek tutulması nedeniyle 94 embriyo, 130 yumurta ve 5 meni örneği işlevsiz hale geldi.

Tedavisi devam eden ailelere hastane yönetimi tarafından olayın açıklanmasının ardından, 40 aile hastaneyi sorumsuzlukla suçlayarak mahkemeye başvurma kararı aldı.

Roma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da olayla ilgili soruşturma açıldı. Aynı zamanda Sağlık Bakanı Renato Balduzzi'nin talimatıyla bakanlık müfettişleri hastane hakkında idari inceleme başlattı.

Tüm dünyada "ilk bebek klonlayan doktor" olarak bilinen ve geç yaşlardaki hastalarına doğum yaptırmasıyla ün salan Dünya Üreme Tıbbı Derneği Başkanı Prof. Dr. Severino Antinori ise olayın kamuoyuna yansımasının ardından bir açıklamada bulunarak, hastanenin tüp bebek merkezinin kapatılması çağrısında bulundu. Antinori, "Bu merkezin benzerlerinin kapatılmasını istiyoruz. Bu üreme tekniği için gerekli yüksek standartlara sahip değiller. Bu merkezlerin kalitesi hakkında hiç bir kontrol yapmayan Lazio Bölge Valisi Renata Polveri'nin hakkında da yasal işlem yapılmasını istiyoruz. 94 embriyonun kaybedilmesi herkese kalite kontrolün önemini gösterdi" diye konuştu.