BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bu hafta sıcaktan kavrulacağız

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri.

Abone ol

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre Doğu Karadeniz ile Ordu, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, öğle saatlerinde Rize, Hopa, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredecek.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, zamanla Doğu Akdeniz kıyı kesimlerinde güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

UYARILAR

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Ülkemizin güney, iç ve batı kesimlerinde hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyredeceği beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, öğle saatlerinde Rize, Hopa, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olamsı gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak esecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinde Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Kuzeyi parçalı ve çok bulutlu, Ardahan ile öğle saatlerinden itibaren Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek. Yağışların, öğle saatlerinde Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.