BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,51
HABER /  EKONOMİ

Bu fiyata hamsi mi olur? Fiyat etiketini gören 'tavuk yerim daha iyi' diyor

Kış aylarının en hesaplı balığı olarak bilinen hamsi bu sene fiyatıyla şoklar yaşatıyor, geçen hafta 25 liradan satılan hamsi bakın kaç liraya çıktı?

Abone ol

Tezgahlarda azalan ve fiyatı artan hamsi hem tüketiciyi hem balıkçıyı üzdü. Balıkçılar, fırtına nedeniyle teknelerin denize açılamaması ve hamsinin soğuk sulara göçmeye başlaması nedeniyle fiyatın yükseldiğini belirtti.  

Samsun Saathane Meydanı'nda balıkçılık yapan İsmet Akpınar uzun yıllardır balıkçılık yapmasına rağmen ilk defa bu kadar pahalı hamsi sattıklarını söyledi.

Hamsinin fiyatı 30 lira oldu
Hamsinin fiyatının genelde 10 ile 15 lira arasında değiştiğine işaret eden Akpınar, etiketlerdeki 30 lirayı gören vatandaşların şaşkınlık yaşadıklarını kaydetti.

Tavuk alırım daha iyi
Geçen hafta 25 liraya fırlayan hamsinin fiyatı bu hafta tarihi rekor kırdı. Tezgahlarda hamsinin üzerine 30 TL etiketi yerleşti.
Balıkçı Akpınar, ''Vatandaşlar, '30 liraya hamsi alacağıma evime et alırım, tavuk alırım daha iyi diyorlar. Çünkü Samsun'da kimse bu fiyata hamsi yemeye alışmamış. Ben de ilk defa bu fiyata hamsi satıyorum'' diye konuştu.