BIST 10.644
DOLAR 32,19
EURO 35,13
ALTIN 2.508,90
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu filmleri izlemeye doyamayacaksınız

Bu hafta sinemalarda gösterime giren filmleri ve fragmanlarını sizler için derledik... Size sadece seçmesi kaldı.

Abone ol

Bu hafta vizyona sadece 4 yabancı film vizyona giriyor. ''Max Maceraları 2: Krallığa Yolculuk'', ''Polis'', ''Kara Şövalye Yükseliyor'', ''Kayıp'' adlı filmler sinemaseverlerle buluşacak.

Uğursuzluklarıyla anılan Batman serisinin son yayınlanan filmi, vizyondakiler arasından öne çıkan film konumunda. İlk gösterimi sırasında silahlı bir saldırganın seyircilerin üzerine ateş açarak 12 kişiyi öldürmesinin ardından, ''Kara Şövalye Yükseliyor'' filmi, 160 milyon dolarlık (290 milyon TL) hasılatıyla 2-D filmler arasında haftasonu rekorunu kırdı.

Filmin senaryosunu Christopher Nolan ve Jonathan Nolan beraber kaleme alırken, filmin yapım ekibinde üçlemenin ilk iki filminde beraber çalıştığı isimler var. 3D'ye her zaman ihtiyatlı yaklaşan yönetmen Nolan'ın Başlangıç/Inception'da olduğu gibi yine IMAX formatına özel son teknoloji IMAX kameralarla çekilen Kara Şövalye Yükseliyor filminin müzikleri de Oscarlı müzisyen Hans Zimmer'a ait.

Vizyona giren bir diğer film ise "Max Maceraları" Kralın Doğuşu filmiyle başlayan Aslan Max ve dostlarının heyecan dolu macerası ikinci filmle devam ediyor.

SON UZUN METRAJ FİLMİ

Oyunculuktan senaristliğe ve yönetmenliğe geçen güzel oyuncu Maïwenn’in son uzun metraj filmi Polis, sosyal duyarlılık üzerine çizilmiş bir yolda ilerliyor.

Kayıp filmi ise kardeşini kurtarman isteyen karakter Jill Parrish'in üzerine kurulu. İyi seyirler...

İŞTE HAFTANIN YENİ FİLMLERİ VE FRAGMANLARI..

DİĞER SAYFALARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

MAX MACERALARI 2: KRALLIĞA YOLCULUK

Max, son güç kristalini ele geçirmemesi için Gölgelerin Efendisi ile ezeli mücadelesini sürdürüyor. Fakat bu sefer Max ve arkadaşlarının karşısına Gölge Yarasaları ve Gölge Örümcek de çıkıyor. Sonsuzluk ormanından gizemli adaya uzandıkları zorlu ve macera dolu bir yolculuk sonucu, son güç kristalinin bulunduğu Buzlar Diyarı’na varıyorlar. Ama son güç kristali maalesef Gölgelerin Efendisi’nin eline geçiyor. Şimdi Aslan Krallığı’nın kurtuluşu gerçekten tehlikede.

POLİS

FİLMİ İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ

[PAGE]

İçerisinde aksiyon ve mizah da barındıran film, Paris Çocuk Koruma Biriminde çalışan Chrys, Nadine, Iris ve Fred'in hem kendi sorunlarıyla hem de pedofili gibi suçları araştırmaları sürecini işliyor. Maïwenn’in canlandırdığı çekingen fotoğrafçı Melissa da İçişleri Bakanlığı tarafından bu birimi gözlemlemek için ekibe dahil ediliyor ve toplumun kabuslarını birinci elden gözleme imkanı izleyiciye sunulur. Çocuklarına kötü davranan ebeveynler, yabancılaşmış ve toplumdan kopmuş çocuklar ve daha akla gelmeyen birçok trajediyle karşı karşıya kalan çocuklar, film boyunca Maïwenn’in kamerasından gözler önüne seriliyor.

KARA ŞÖVALYE YÜKSELİYOR

FİLMİ İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ

[PAGE]

Terörist lider Bane, Gotham şehrinin güvenliğini tehlikeye atarken, Batman efsanesini yok etmek için Kedikadın Selina Kyle'dan da yardımını almıştır.

Christopher Nolan yorumlu Batman efsanesinin sonu gelirken, başrol Bruce Wayne/Batman olarak yine Christian Bale'i, ezeli düşman Bane olarak Tom Hardy'yi, Selina Kyle rolünde Anne Hathaway'i ve John Blake olarak da Joseph Gordon-Levitt'i seyrediyoruz. Marion Cotillard, Morgan Freeman, Gary Oldman gibi isimler de kadronun ağır topları arasında...

Filmin senaryosunu Christopher Nolan ve Jonathan Nolan beraber kaleme alırken, filmin yapım ekibinde üçlemenin ilk iki filminde beraber çalıştığı isimler var. 3D'ye her zaman ihtiyatlı yaklaşan yönetmen Nolan'ın Başlangıç/Inception'da olduğu gibi yine IMAX formatına özel son teknoloji IMAX kameralarla çekilen Kara Şövalye Yükseliyor filminin müzikleri de Oscarlı müzisyen Hans Zimmer'a ait...

KAYIP

FİLMİ İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ

[PAGE]

Jill Parrish, gece vardiyasındaki işini bitirip eve döndüğünde kızkardeşi Molly’nin kaçırılmış olduğunu görür.

Kendisi de bir yıl önce kaçırılmış ama canını kurtarmış olan Jill aynı seri katilin, bu kez kardeşi Molly’yi kaçırdığından hiç şüphe duymamaktadır. Polisler ise Jill’in aklını kaçırdığını düşünmekte ve ona yardımcı olmamaktadır. Jill kardeşini kurtarmak için harekete geçer.

İSYAN

FİLMİ İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ

[PAGE]

Başrollerini Guy Pearce ve Maggie Grace'in paylaştığı aksiyon filmi ''İsyan'' (Lockout), gelecek zamanda geçen bir gerilim filmi.

Yönetmenliğini Stephen Saint Leger ve James Mather üstlendiği film, uzayda bulunan deneysel bir hapishane olan ve dünya gezegeninden getirilmiş en tehlikeli 500 suçlunun yapay bir şekilde uyutulduğu ''MS Bir''de geçiyor.

ABD Başkanı'nın kızı Emilie Warnock'ın insani bir görev için istasyona adım atmasıyla hapishanede eşi görülmemiş bir isyan çıkar. Emilie ve MS Bir mürettebatı tutuklulara esir düşer. Başkan Warnock bir karar verir: Ajan Snow, MS Bir'e gidecektir ve görevi sadece Emilie'yi kurtarmaktır.

205: Korku Odası

FİLMİ İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ

[PAGE]

''205: Korku Odası'' (205: Room Of Fear) filminin yönetmenliğini Rainer Matsutani gerçekleştirdi.

Jennifer Ulrich, Andre Hennicke, Inez Bjorg David ve Tino Mewes'in rol aldığı filmin konusu şöyle:

''Üniversiteye giren 19 yaşındaki Katrin, yeni başlayan okul döneminde kuracağı hayat için çok heyecanlıdır fakat öğrenci yurdunda yerleştiği 205 numaralı odanın karanlık bir sırrı vardır. Katrin yerleştikten sonra odada tuhaf olayların baş göstermesiyle, çevresindeki insanların vahşice ölümüne tanık olmaya başlar. 205 numaralı odada daha önce kalan ve gizemli bir şekilde ortadan kaybolan Annika'nın izini sürmeye başlayan Katrin, Annika'nın video mesajlarını bulunca, kendisinin de hedef olduğunu anlayacaktır.''