BIST 10.088
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.406,47
HABER /  DÜNYA

Brüksel'de IŞİD'le silahlı çatışma!

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Paris saldırısıyla ilgili polis operasyon yapıyor. Polisle çatışmaya giren iki şüpheli kaçtıktan sonra saklandıkları evde kıstırıldı.

Abone ol

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Paris'te 13 Kasım'da gerçekleştirilen terör saldırısıyla bağlantılı bir operasyon yapılıyor. Olayda üç polis memuru yaralandı.

Belçika polisinin operasyonu sırasında silah sesleri duyuldu.

Belçika gazetesi "Derniere Heure"'nin haberine göre, Brüksel'deki Forest'te yapılan polis operasyonunda yerel saatle 14.30'de silah sesleri duyuldu. Polisle, kalaşnikoflu zanlılar arasında çatışma çıktığı belirtiliyor.

Üç polis memurunun yaralandığı operasyonda, iki şüphelinin kaçtıktan sonra saklandıkları evde kıstırıldı.

Brüksel'in yaklaşık 10 kilometre dışında ki Forest bölgesinde polis, 13 Kasım'daki Paris saldırıları ile ilgili soruşturma kapsamında bir eve baskın düzenledi. Bu sırada polise ateş açıldı. Olayda üç polis memuru yaralandı.

Polis ile şüpheliler arasındaki müzakereler sürüyor.

"Çocuğum okulda mahur kaldı"

Çocuğu okulda mahsur kalanlardan Türk kökenli Belçika vatandaşı Aynur Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Normalde çocukları servis getiriyordu. Gelmeyince okulu aradık. Okul da bize çatışma olduğunu, çocukların güvenli yere alındığını söyledi. Çocuğum okulda mahur kaldı. Okula gidemiyoruz. Kriz masası oluşturmuşlar. Bir numara verdiler, arıyoruz, orası diğer yere yönlendiriyor. Şimdi de 'Bekleyin' dediler. Beklemekten başka çare yok" dedi.

Kardeşi mahsur kalan Oktay Emir Ateş de, "Radyoda çatışma olduğunu duydum. Eve gittim ama servisin gelmediğini gördüm. Doğrudan buraya geldik. Okula ulaşamıyoruz. Polis izin vermiyor oraya gitmemize. Bütün yolları dolaştık, tekrar buraya geldik" diye konuştu.

Güvenlik önlemleri kapsamında iki tren hattında seferler de durduruldu.

Paris saldırıları

DAEŞ üyeleri, 13 Kasım'da Paris'te eş zamanlı saldırılar gerçekleştirmiş, olayda 130 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının Brüksel'de Fransız ve Belçika vatandaşları tarafından planlandığı iddiası üzerine operasyonlar başlamış, 30'dan fazla kişi gözaltına alınmış, bunlardan 8'i tutuklanmıştı.

Ancak tüm operasyonlara rağmen Paris saldırılarında yer aldıktan sonra Belçika'ya geri dönen Salah Abdeslam bulunamamıştı.

Paris saldırılarının ardından 21 Kasım'da Brüksel'de güvenlik alarmı seviyesi en yüksek düzey olan 4'e çıkarılmış, 6 gün boyunca tiyatrolar, sinemalar, müzeler ve okullar kapatılmış, metro seferleri durdurulmuştu.

Belçika İçişleri Bakanı Jambon, önlemlerin gerekçesi olarak Paris'tekine benzer bir saldırı gerçekleştireceği istihbaratını aldıklarını söylemişti. Brüksel'de, 24 Kasım'da da benzer bir istihbarat üzerine büyük bir operasyon düzenlenmişti.