BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,17
HABER /  EKONOMİ

Brisa'dan 81 milyonluk kar

Brisa, 2014 yılının ocak-haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artışla 787 milyon lira satış geliri sağladı

Abone ol

Brisa'nın 2014 yılının ilk yarısında net dönem karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47 artışla 81 milyon lira olarak gerçekleşti.

Brisa'dan yapılan açıklamaya göre, Bridgestone, Lassa, Bandag ve Dayton markalarını çatısı altında bulunduran Brisa, 2014 yılının ocak-haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artışla 787 milyon lira satış geliri elde etti. Brisa'nın net dönem karı ise yüzde 47 artışla 81 milyon liraya yükseldi.

Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, açıklamadaki değerlendirmesinde, 2014 yılı ocak-haziran dönemindeki finansal sonuçlarının geçen yılın aynı dönemine göre çok daha iyi bir performans gösterdiklerini ortaya koyduğunu ifade etti.

Yılın ilk yarısında satış kanallarında, ürünlerde, ihracat yaptıkları ülkelerde katma değeri yüksek iyileşmeler sağladıklarını ve üretim süreçlerinde verimliliğe odaklanarak maliyetlerini kontrol altında tuttuklarını anlatan Bayman, Brisa'nın net karını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 47 artırmasının büyük bir başarı olduğunu vurguladı.

Bayman, 2014 yılının ilk yarısında yurt içi yenileme pazarında pazarın üzerinde performans gösterdiklerini, yüzde 7 büyüyen Avrupa lastik pazarında ise Avrupa'daki olumlu gelişmeler ve kur esnekliğiyle Lassa Avrupa satışlarında yüzde 16 büyüme elde ettiklerini açıkladı.

Lassa markasını Türkiye'ye kazandırdıkları günden bugüne 40 yıl geçtiğini anımsatan Bayman, "Lassa'nın 40. yılında uluslararası faaliyetlerimizin de artışıyla bu pazarlarda markamızı pekiştirme ve derinleştirme hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Son dönemde coğrafyamızdaki zorlayıcı sürecin, özellikle uluslararası pazarlardaki işimize etkilerini yaşıyor olsak da Brisa olarak satış kanallarımız arasındaki performans dengesiyle senenin ikinci yarısında da hedeflerimize ulaşmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.