BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Brezilya'da bir gazeteci daha öldürüldü

Brezilya medyası ve uluslararası yayın organları, siyaset yazıları yazan gazeteci ve blogcu Decio Sa'nın öldürülmesi olayının derhal ve ayrıntılı şekilde araştırılmasını istiyor.

Abone ol

Brezilya medyası ve uluslararası yayın organları, siyaset yazıları yazan gazeteci Decio Sa'nın öldürülmesi olayının derhal ve ayrıntılı şekilde araştırılmasını istedi.

Decio Sa, Pazartesi gecesi kuzeydoğudaki Maranhao eyaletinde vurularak öldürülmüştü. Sa, bu yıl içinde Brezilya'da öldürülen dördüncü gazeteci oldu.

O Estado do Maranhao gazetesinde siyaset muhabiri olan Decio Sa, beş yıldan bu yana da, Blog do Decio adlı blog sayfasında eyalete ilişkin gelişmeleri değerlendiriyordu.

Sa'nın meslektaşları, cinayetin, Sa'nın siyasi yolsuzluklar ve kiralık katiller konusunda yazdığı gazete yazıları ve bloglarla ilişkili olduğuna inanıyorlar.

O Estado do Maranhao gazetesi editörlerinden Silvia Moscoso, Associated Press ajansına verdiği demeçte, "Decio Sa'nın, son 17 yılda pek çok düşmanı oldu. Bunların birçoğunun, onun ölümünü istediğini düşünüyorum." dedi.

Decio Sa, Maranhao eyaletinin yönetim merkezi Sao Luis'deki bir lokantada açılan altı el ateş sonucu öldü. Polis, saldırganın, bir yardımcısının kullandığı motosikletle olay yerinden kaçtığını bildirdi.

Brezilya Ulusal Gazeteciler Derneği (ANJ), bu olayın bu yılki dördüncü gazeteci cinayeti olduğuna dikkat çekerek Sa'nın ölümünün "suçların cezasız kalmasının yarattığı tehlikeli sonuçları ortaya koyduğunu" kaydetti.

Amerika Ülkeleri Basın Derneği (SIP) de, Brezilya yetkililerini derhal ayrıntılı bir soruşturma yapmaya çağırdı.