BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Brezilya teknik direktörü istifa etti

Ev sahibi olduğu FIFA Dünya Kupası'nı hayal kırıklığı ile tamamlayan Brezilya milli takımının teknik direktörü Luiz Felipe Scolari görevinden istifa etti. Brezilya, Almanya'ya 7-1 yenildiği yarı final maçının ardından turnuvayı dördüncü olarak bitirmişti.

Abone ol

Brezilya milli takımının teknik direktörü Luiz Felipe Scolari, ev sahibi oldukları FIFA Dünya Kupası'nın son maçlarında aldıkları kötü sonuçların ardından görevinden istifa etti.

Brezilya Futbol Federasyonu, Scolari ve antrenör ekibinin görevi bıraktığını açıkladı.

Pazar gecesi Almanya'nın şampiyonluğuyla biten FIFA Dünya Kupası'nı, Brezilya milli takımı dördüncü olarak tamamlamıştı.

Ancak akıllara takımın yarı final maçında Almanya karşısında aldığı 7-1'lik ve üçüncülük maçında Hollanda karşısında aldığı 3-0'lık mağlubiyet kazındı.

Scolari, Almanya'ya 7-1 yenildikleri günün 'hayatının en kötü günü' olduğunu söylemişti.

Scolari'nin milli takım teknik direktörü olarak kontratı turnuvanın ardından sona erecekti, ancak Brezilya Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Marco Polo del Nero, Almanya yenilgisinin ardından Scolari'den görevden ayrılmasını istemişti.

2002'de Dünya Şampiyonluğu getirmişti

65 yaşındaki Scolari, Brezilya milli takımı 2002'de dünya şampiyonu olduğunda takımın başındaydı.

Deneyimli teknik adam, 2003-2008 yıllarında Portekiz milli takımını çalıştırdı.

2008-2009 yılları için İngiltere'nin Chelsea takımıyla anlaşmış olan Scolari, takımın aldığı kötü sonuçlar nedeniyle Şubat 2009'da görevden alınmıştı.

Scolari, Özbekistan'ın Bunyodkor ve Brezilya'nın Palmeiras takımlarını çalıştırdıktan sonra, 2012'de yeniden Brezilya milli takımının başına geçmişti.