BIST 10.615
DOLAR 32,24
EURO 35,00
ALTIN 2.429,79

Bravo Baykal!

Tebrik ederim!

 

Tam türban meselesi soğumuşken, ekonomik kriz iktidarın ümüğünü sıkmışken, yolsuzluk haberleriyle iktidar yerlerde yuvarlanırken “benim çarşafım iyi” dedin ya bravo!

 

Kadın haklarını savunman gerektiği yerde, kadınları ikinci plana atan zihniyeti daha doğrusu senin deyiminle “asıl korkulması gereken kravatlıları” oy uğruna partine dâhil edip çarşaf çarşaf şov yaptın ya, bravo!

 

“Çarşaf gericiliğin sembolüdür, türban dini bir simgedir” sözleriyle başlayıp, “bu çarşaf o çarşaf değil” diye milleti “salak” yerine koydun ya, bravo!

 

Gündemi bir anda allak bullak edip, yine türbanı başımıza sardın, milleti çarşafa doladın ya, bravo!

 

Laikliğin kalesi CHP’yi, -kim bilir kaçıncı kez- iktidara taşıyamayıp karanlığa doğru sürüklüyorsun ya, bravo!

 

Eline kocaman fırsatlar geçmişken, sıkılan yolsuzluk kurşunlarıyla iktidar tökezlerken, partinin altı beyaz okunu karalara bürüdün, iktidarı mutlu-mesut ettin ya, bravo!

 

İnancından şüphem yok, samimiyetinden kuşkum var, hepimize bunları hissettirdin, el âleme malzeme verdin ya, bravo!

 

CHP’nin aydınlık politikasını, geçmişten gelen ve geleceğe taşınacak aydınlık ilkelerini bir anda türbana soktun ya, bravo!

 

Sanki daha önce hiç çarşaflı görmemiş gibi, sanki uzaydan gelen “yabancı” üyeleri partiye dâhil ediyormuş gibi o rozetleri güle oynaya kara çarşafa taktın ya, bravo!

 

Yıllardır açılım yapman gereken konuları göremeden, iktidarın daha önce defalarca oynadığı oyunları sanki yeniymiş gibi faullerle oynamaya kalktın ya, bravo!

 

Yeni oylar uğruna (ve acı ama gerçek) çaresizlikten, sana oy verecek olan insanların suratlarını astın, boyunlarını büktün ya, bravo!

 

Her fırsatta din sömürüsü yaptığını söylediğin AKP’nin sömürüsüne ortak oldun ya, bravo!

 

Tam da CHP’nin yolsuzluk için verdiği mücadeleyi alkışlayıp, iktidara ceza kesmeyi planlayan insanları kararsızlığa ittin ya, bravo!

 

Sen de başbakan gibi sana inanan kitleleri “nasıl olsa bunlar cepte” diye gördün ya, bravo!

 

Biliyorum, yerel seçimde de, genel seçimde de yine değişen bir şeyler olmayacak senin açından…

 

Tam yolun en güzel kısmına gelmişken, yoldaki çakıl taşları temizleniyorken, huzur dolu bir yolculuğa çıkıyorken, uykularından uyanıp seninle yola devam etmek isteyen insanlar çoğalıyorken, bir anda geri vitese taktın ya…

 

Bravo…

 

Bravo…