BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

BOZDAĞ’DAN YENİ ANAYASA DEĞERLENDİRMESİ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, "Komisyon, bir buçuk yılı aşan çalışma süresi içerisinde üzerinde uzl...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, "Komisyon, bir buçuk yılı aşan çalışma süresi içerisinde üzerinde uzlaşabildiği bir yeni anayasa taslağı maalesef ortaya koyamadı. Henüz ortaya çıkmış somut bir netice yok, dileriz ki somut bir neticeyi ortaya koyar" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali Meclis Başkanı Muhammed Osman Jawari’yi kabul etti. Kabul sonrası ’yeni anayasa çalışmalarına’ ilişkin değerlendirmede bulunan Bozdağ, "Yeni anayasa son derece önemli bir konu. 2011 seçimlerinde bütün siyasi partilerin meydanlarda insanlarımıza taahhüt ettiği bir husus. Bunun sonucu olarak Uzlaşma Komisyonu kuruldu. Komisyon, bir buçuk yılı aşan çalışma süresi içerisinde üzerinde uzlaşabildiği bir yeni anayasa taslağı maalesef ortaya koyamadı. 31 Aralık’ta süresi dolmuştu, 3 ay uzatma yapıldı. 3 aylık süre içerisinde de netice ortaya çıkmadı, bir ay da onun üzerinden geçti. Henüz ortaya çıkmış somut bir netice yok. Dileriz ki komisyon somut bir neticeyi ortaya koyar. Üzerinde uzlaşabildikleri bir anayasa metni ortaya koyar. Koyamazsa, önümüzdeki zaman darlığı ortada. 2014’te Mahalli İdareler seçimi, cumhurbaşkanlığı seçimi ve arkasından milletvekili seçimi var. Seçim meydanlarında herkesin olduğu zamanlarda anayasa çalışması yapmanın fiili imkansızlığı çok açık bir şekilde gözüküyor. O yüzden sürekli bir şekilde zamanın etkin, verimli kullanılması ve bu işin zamana yayılmadan kısa sürede tamamlanmasını dile getirdik. Maalesef arzu ettiğimiz netice çıkmadı" diye konuştu.
(İHA)