BIST 10.020
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.430,55
HABER /  GÜNCEL

Bozdağ'dan süreçle ilgili PKK çıkışı!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İmralı'daki görüşmelere ilişkin atılan adımlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İmralı'daki görüşmelere ilişkin, ''Çözüm sürecinin netice alacak şekilde ilerlemesi esas olandır. Hızlı ilerlemekten ziyade neticeyi temin edecek şekilde ilerlemesi doğru olandır'' dedi.

Bozdağ, Kanal 7 Televizyonu'nda yayınlanan Başkent Kulisi programında Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 yazarı Mehmet Acet'e gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

SÜREÇ NE ZAMAN BİTECEK?

İmralı'daki görüşmelerle ilgili kamuoyunda sürecin yavaşladığı ya da başladı ve yarın bitecekmiş gibi algılar olduğunu belirterek, sürecin ne zaman biteceğine ilişkin kesin bir tarih bulunmadığını ifade etti.

Süreçle ilgili yeni görüşmelerin olabileceğini Bozdağ, ''Çözüm sürecinin netice alacak şekilde ilerlemesi esas olandır. Hızlı ilerlemekten ziyade neticeyi temin edecek şekilde ilerlemesi doğru olandır'' dedi.

PKK SİLAH BIRAKIP ÜLKE DIŞINA ÇIKMALI

Bozdağ, sürecin doğru yürütülmemesi durumunda, süreci teslim alabilecek bazı gelişmeler olabileceği uyarısında bulunarak, sürecin sağlıklı yürümesi için terör örgütünün silahlarını bırakıp ülke dışına çıkmasını istediklerini söyledi.

Yürütülen çözüm sürecine toplumun tüm kesimlerinden olumlu tepkiler aldıklarını vurgulayan Bozdağ, özellikle Orta Anadolu'nun ''karşı çıkacağı, tavır koyacağı'' önyargılarının bulunduğunu, bunların gerçekçi değerlendirmeler olmadığını kaydetti.

PKK'NIN TALEPLERİNE BOĞUN EĞMEYECEĞİZ

''İnsanlar bize 'terörü bitir' diyor. 'Nasıl bitirirseniz bitirin, kanı durdurun, gözyaşını dindirin' diyor. 'Bunun yöntemi şöyle olsun, böyle olsun' demiyor'' ifadelerini kullanan Bozdağ, PKK terör örgütünün taleplerine boyun eğmek gibi bir durumun söz konusu olmadığına dikkati çekti.

PKK'NIN PROPAGANDALARINI ORTADAN KALDIRIYORUZ

Bozdağ, daha süreç ortada yokken olağanüstü hal süresini uzatmadıklarını, cezaevlerinde ana dilde görüşmeyi serbest bıraktıklarını, Kürtçe televizyon ve radyo yayınlarına izin verdiklerini, üniversitelerde Kürtçe eğitim araştırma merkezleri kurulduğunu, seçmeli dersler konulduğunu anımsatarak, terör örgütünün propaganda yöntemlerini tek tek ortadan kaldırdıklarını anlattı.

KILIÇDAROĞLU BAŞKA KONUŞUYOR, ADAMLARI BAŞKA KONUŞUYOR

Ana dilde savunma konusunda CHP'nin düzenlemeye karşı çıktığını belirten Bozdağ, ''Kılıçdaroğlu, başka söylüyor, kendi adamları burada başka şey yapıyor'' diye konuştu.

Bekir Bozdağ, ''Biz korkularla endişelerle hareket ederek, birilerinin bize pompaladığı 'şöyle olacağız, böyle olacağız' şeklinde kara kehanetle hareket ederek değil, insanımızın ihtiyacı nedir, doğru olan nedir, faydalı olan nedir, bunu yaparak yola devam etmemiz lazım. Bugüne kadar böyle yaptık, böyle de adım attık. Bütün attığımız bu adımlar terörün istismar ettiği zemini yok etme açısından da olumlu sonuçlar verdi'' dedi.