BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bozdağ'dan bu görüntüler için ABD'ye çok sert tepki

ABD'nin IŞİD'den alıp kendilerine hediye ettiği Rakka'da PKK posterleri altında PKK/PYD'lilerin gövde gösterisi yapmasına ve ABD'ye sert tepki gösteren Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "Terör örgütü, bu görüntüleri vererek ABD'yi yalanladı..." dedi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ABD'nin IŞİD'den alıp kendilerine hediye ettiği Rakka'da PKK posterleri altında PKK/PYD'lilerin gövde gösterisi yapmasına ve ABD'ye sert tepki gösterdi...

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Bekir Bozdağ, Rakka'daki görüntülerin hatırlatılması üzerine, "Terör örgütü, 'biz teröristlerle iş birliği yapmıyoruz, orada teröristler yok, Suriye Demokratik Güçleri' var diyen Amerika'yı 'biz buradayız' diye yalanlamışlardır." dedi.

PKK EŞİTTİR YPG, YPG EŞİTTİR PYD...

Bir terör örgütüyle mücadele edilirken bir başka terör örgütüyle dönemsel de olsa taktiksel de olsa iş birliği yapmanın çok büyük bir yanlışlık olduğunu her defasında Amerikalı yetkililere aktarıldığını belirten Bozdağ, "Türkiye ve dünya kamuoyuna bunu açıkladık. PKK eşittir YPG'dir, YPG eşittir PYD'dir. Hepsi PKK terör örgütünün parçalarıdır." dedi.

Amerikalı yetkililerin SDG (PKK/PYD) ile iş birliği yaptıklarını söylediklerini dile getiren Bozdağ, "Biz de diyoruz ki SDG, PYD, YPG'nin farklı bir versiyonuyla yer aldığı bir oluşum. Bugün SDG'nin içinde yer alan unsurların neredeyse tamamına yakını PKK, YPG ve PYD'den oluşuyor. Bunun yanlış olduğunu defaatle söyledik. 'Yapmayın yanlış yapıyorsunuz' dedik." bilgisini verdi.

BU GÖRÜNTÜLERLE ABD'Yİ YALANLADILAR

Bozdağ, Rakka'da DEAŞ terör örgütünün çekildiği yerlere ABD'nin desteklediği SDG, diğer bir adıyla oradaki PKK, PYD, YPG unsurlarının girdiğini aktaran Bozdağ, şöyle devam etti:

"Şehrin meydanında da terörist başı Öcalan'ın posterlerini astıkları gibi terör örgütlerinin bez paçavralarını da oraya astılar. Şimdi bu çıkan fotoğraflar, sonuçlar çok net bir şekilde Türkiye'nin tezlerinin ne kadar doğru olduğunu dünyaya açık bir şekilde ilan etmektedir. Öte yandan ortaya çıkan bu fotoğraf, Amerika'nın bugüne kadar söylediklerinin hepsini tekzip etmektedir ve terör örgütü, 'biz teröristlerle iş birliği yapmıyoruz, orada teröristler yok, Suriye Demokratik Güçleri' var diyen Amerika'yı 'biz buradayız' diye yalanlamışlardır"

ABD UMARIM AKLINI BAŞINA ALIR

"Bugün ortaya çıkan bu durum SDG'nin PKK, PYD ve YPG olduğunun da alenen bir itirafı durumundadır" diyen Bakan Bozdağ, "Bu fevkalade büyük bir yanlışlıktır. Türkiye ile Amerika ilişkilerine çok büyük zarar vermektedir. Umarız ortaya çıkan bu gerçeklik, Amerika'yı tekzip eden bu durum karşısında Amerika bugüne kadar sürdürdüğü politikayı yeniden değerlendirmeye alır ve bu yanlış gidişten döner, terör örgütleriyle dayanışma içerisinde değil Türkiye gibi büyük bir devletle dayanışma içerisinde bölgedeki teröre karşı mücadeleyi yürütme yolunu tercih eder" ifadelerini kullandı.

ABD'nin PKK'ya teslim ettiği Rakka'dan skandal görüntüler!

Hollandalı gazeteciden şok iddia! Suriyeli PKK'lılar...