BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.490,97
HABER /  GÜNCEL

Böylesi görülmedi! Uçakta cemaatçi avı!

Emniyetteki görevden almaların en sıradışı olanı yaşandı. İsrail'de özel göreve giden 4 emniyet müdürü bindikleri uçaktan indirildi.

Abone ol

İsrail görevi için özel olarak seçilen 6 kişilik ekipteki polis müdürleri uçakta şok yaşadı. 4 müdüre ‘valizlerinizi indirin açığa alındınız’ denildi. Uçaktan indirilen polislerin silah ve kimliklerine el konuldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü, İsrail ile Filistin arasındaki insan hakları ihlallerini gözlemlemek için Filistin El-Halil’de kurulan Uluslararası Geçici Mevcudiyet (TIPH) Gücü’nde çalışacak çeşitli rütbelerdeki 6 polisi seçti.

Adaylarda iyi derecede İngilizce ve Arapça bilme kriteri arandı. Şartları tutan adaylar Ankara’ya çağırıldı ve mülakata alındı. 6 amir ve şube müdürünün seçilmesinden sonra İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan yurtdışı görev onayları alındı.

UÇAKTAN İNDİRİLDİLER

15 Mart’ta İsrail üzerinden Filistin’e gitmek üzere uçak biletleri alınan 6 müdür, Esenboğa Havalimanı’na geldi. Müdürler, bagajlarını teslim edip THY’nin Tel-Aviv seferini yapan uçağına bindi. Kalkışa saniyeler kala hostesler 6 müdürden 4’ünün isimlerini anons ederek, “İdare binasında bekleniyorsunuz” dedi.

İlk kez görülen uygulama polis müdürlerini şoke etti. Uçaktan indirilen 4 şube müdürüne Bakan Efkan Ala’nın onayı ile açığa alındıkları tebliğ edildi.

CEMAATÇİ AVI

Çeşitli illerde Terörle Mücadele, İstihbarat ve KOM Şube Müdürlüğü yaptığı öğrenilen 4 şube müdürünün ‘paralel yapı’ suçlamasıyla açığa alındıkları iddia edildi. Uçaktan bagajları indirilen 4 müdürün silah ve kimliklerine de el koydu. Uçakta kalan 2 şube müdürü ise Filistin'e uçtu.

Uluslararası Misyon’da 10 Türk polisi görev yapıyor. Her 6 ayda bir ekip değiştiriliyor. Polisler 4-5 bin 500 dolar arasında maaş alıyor.