BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,95
ALTIN 2.440,87
HABER /  GÜNCEL

Böyle iğrençlik görülmedi!

Adana'da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. 14 yaşındaki 2 kızın başına gelenlere siz de inanamayacaksınız

Abone ol

Adana'da 14 yaşındaki 2 kızı ıssız bir yere götürüp tecavüz ettikten sonra "Kızlarınızı parkta bulduk" diyerek ailelerine teslim ettikleri ileri sürülen 7 kişiden 6'sı yakalandı.

Olay, 19 Kasım'da merkez Seyhan ilçesi Şehit Duran Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Şehit Duran Mahallesi'nde oturan 14 yaşındaki N.A., aynı mahallede oturan arkadaşı İ.G. (14) ile akşam saatlerinde evlerine giderken U.U. (19), S.Ç. (18), B.F.K. (23), Ş.Y. (19) ve Ö.Ö. (17) ile karşılaştı. 5 arkadaş, 2 kızı kollarından tutup zorla İt Adası mevkisine götürdü.

ÖNCE TECAVÜZ ETTİLER SONRA SATTILAR

Kızların bağırmaması için de ağızlarını kapatan 5 zanlı, burada kızlara fiili livata yoluyla tecavüz edip, elle cinsel istismarda bulundu. Şahıslar, kızlardan N.A.'yı yoldan geçen M.K. (25) ile A.A.'ya (21) da para karşılığı sattı. Zanlılar, N.A.'ya da 20 lira verdi. Zanlılar, sabaha karşı kızları evlerinin yakınındaki parka götürdü. Burada kızlardan İ.G.'nin annesi ile karşılaşan zanlılar, 'Bu kızları parkta bulduk. Telefonlarını başka çocuklar almış, biz o çocukları dövdük, ellerinden telefonları alıp kızlara verdik' diyerek kızları teslim etti.

N.A.'nın yaşadıkları toplu tecavüzü halasına anlatması üzerine olay ortaya çıktı. N.A., 24 Kasım'da halasıyla gittiği Çocuk Şube Müdürlüğü'nde arkadaşı İ.G. ile nasıl kaçırılıp tecavüze uğradıklarını anlattı. N.A. ve İ.G.'nin ifadelerinin ardından tecavüz zanlılarından 6'sı yakalandı. Zanlılardan Ş.Y.'nin ise Antalya'ya kaçtığı belirlendi. Ş.Y. hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Adliyeye sevk edilen 6 tecavüz zanlısı, tecavüz suçlamasını kabul etmedi.

FUHUŞ OPERASYONUNDA 17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

ZORLA FUHUŞA SÜRÜKLENEN KİŞİLER YAKALANDI

Osmaniye ve Gaziantep'te fuhuş çetesine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarından örgüt lideri ile yardımcılarının da bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerden 7'si tutuklanırken, aralarında tehdit ve baskı neticesinde akıl sağlığını kaybettiğine dair hekim raporu bulunan 9 kadın kurtarıldı.
Alınan bilgiye göre, Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince, gizli fuhuş yapan ve aracılık eden şahısların tespiti, fuhuş nedeniyle bulaşabilecek zührevi hastalıkların yayılmasının önlenmesi, genel ahlakın ve genel sağlığın korunması amacıyla çalışma yaptı.

Bu kapsamda saat 06.30 sıralarında Osmaniye il merkezi, Gaziantep ve Nizip ilçesinde 16 ayrı adrese yapılan eş zamanlı planlı operasyonda, tehdit, cebir ve şiddet yoluyla zorla fuhuş yaptıran, fuhşa aracılık eden ve yer temin ettiği tespit edilen aralarında örgüt lideri, lider yardımcısı ve üyelerin bulunduğu 10 kişi Gaziantep’te 6 kişi Osmaniye’de 1 kişi de Nizip ilçesinde olmak üzere toplam 17 şüpheli şahıs yakalandı.

Zorla fuhuş yaptırılan, kişi hürriyetinden yoksun bırakılan, tehdit ve şantajla çalıştırılan, toplam 9 mağdur kadın zorla çalıştırılmaktan kurtarıldı.

Yapılan tahkikatta mağdure kadınlardan birisinin suç örgütü tarafından yapılan tehdit ve baskı neticesinde akıl sağlığını kaybettiğine dair hekim raporunun bulunduğu, çocuğu olan mağdure kadınları ise çocuklarının öldürmekle tehdit edildiği, yine örgüt üyeleri tarafından mağdur kadınlara uyuşturucu kullandırılarak cinsel ilişkiye zorlandığı, örgüt lider yardımcısının Gaziantep Emniyet Müdürlüğünce 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'askeri firar' suçlarından arandığı, yine örgüt lider yardımcısının Hatay'ın Kırıkhan İlçe Emniyet Müdürlüğünce ise, 'tehdit' suçundan arandığı, ayrıca lider yardımcısının başkasına ait sahte kimlik kullanırken bu operasyon kapsamında yakalandığı belirlendi.

Yakalanan örgüt üyelerinden 2 şahsın aynı zamanda eşcinsel oldukları, örgüt lideri, yardımcısı ve üyelerinin çeşitli birçok suçlardan suç kayıtlarının olduğu tespit edildi. Suç örgütüne ait ikametlerde yapılan aramalarında 1 adet ruhsatsız 7.65 mm çapında tabanca ile çok sayıda silaha ait fişek ele geçirildi.

Operasyonda yakalanan 17 şüpheli şahıs "insan ticareti", “tehdit”, “hakaret”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma - örgüte üye olmak”, “suç işlemek amacıyla teşkil edilmiş örgüt faaliyeti çerçevesinde fuhşa teşvik, aracılık ve yer temin etmek - cebir veya tehdit kullanarak, hile ile ya da çaresizliğinden yararlanarak fuhuş yaptırmak', “başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerinin kullanılması“ suçlarından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan örgüt lideri Ramazan Y., örgüt lider yardımcısı Mehmet K. ve Saadet D., örgüt üyeleri Menekşe K., Yusuf Y., Mahmut K. ve Mehmet B. isimli 7 kişi tutuklandı. 10 kişiye ise adli kontrol karar cezası verildi.

FATMA'NIN DRAMI YÜREK YAKTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

EN ACI BEKLEYİŞ

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesindeki evlerinin bulunduğu sokakta oynarken havuza düşen 4 yaşındaki Fatma, beynine oksijen gitmeyince hipoksin hastalığına yakalandı.

screen-shot-2012-11-28-at-12.17.10-pm.pngKelkit ilçesinde mobilyacılık yapan Mustafa ile ev hanımı Nesrin Güneş çiftinin 3 kızından biri olan 4 yaşındaki Fatma, 6 ay önce sokakta oynadığı sırada hayvanların su içmesi için yapılan bir havuza düştü. Çevredekiler tarafından önce oyuncak bebek sanılan daha sonra fark edilerek havuzdan çıkarılan Fatma, suni teneffüsle hayata döndürülerek ambulansla Trabzon KTÜ Farabi Hastanesi'ne getirildi. Fatma Güneş, buradaki 3 aylık tedavisinin ardından Yavuz Selim Kemik Hastanesi'ne sevk edildi. Fizik tedavi yöntemiyle çocuğu iyileştirilmeye çalışılan ve maddi imkansızlıklar yaşayan aile, hayırsever vatandaşlardan yardım istedi.

Anne Nesrin Güneş, 4 yaşındaki kızının suya düştüğü için beynine oksijen gitmediğini ve bu nedenle beynini yönetemediğini belirterek, “Küçük kızım hayvanların su içmesi için yapılan havuza düştü. Suya düştüğü zaman beyni oksijensiz kaldığı için beynini yönetemiyor. Bu yüzden konuşamıyor, ellerinde ayaklarında herhangi bir hareket olmuyor. Bazı bölgelerinde sıvı kaybı oluşmuş” dedi.

Fizik tedavi yöntemiyle Fatma’nın düzelebileceğini söyleyen 3 kız annesi Nesrin Güneş, şöyle konuştu: “Fizik tedavi ile tekrar eskisi gibi olunabileceği söylendi. Üç aydır fizik tedavi yaptırıyoruz ellerinde biraz gelişme oldu. Konuşması, yemesi olmadı. Başbakan’dan yardım istiyorum. Çocuğumu sağlıklı bir şekilde kucağıma almak istiyorum. İki kızım daha var, onlara büyüklerimiz bakıyor. En büyük kızım 1. sınıfa gidiyor. Sağlık güvencemiz olmadığı için 18 yaş sınırından yararlanıyoruz. Ama ilaçlarımızı alamıyoruz. Şu an 6 aylık bebeğime de bakamıyorum. Çok sefil olduk. Devlet büyüklerimizden, doktorlarımızdan yardım bekliyoruz.”