BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Bombalı saldırıyı değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Somali’deki bombalı saldırıyla ilgili olarak Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.<br/>Davutoğlu, Soma...

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Somali’deki bombalı saldırıyla ilgili olarak Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.
Davutoğlu, Somali’deki Türk büyükelçiliğine gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili olarak, "Daha önceden alınan güvenlik önlemleriyle daha fazla şehit vermemiş olmamız tek tesellimiz. Yaralı polislerimiz için de ambulans uçağımızı gönderiyoruz" dedi.

TWITTER’DEN AÇIKLAMADA BULUNDU
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Somali’deki Türk Büyükelçiliği’ne gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili olarak Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Bombalı saldırı sonrasında yaralı polisler için ambulans uçak gönderdiklerini belirten Ahmet Davutoğlu, Somali’de görev yapan Türk görevlilere geçmiş olsun dileklerini iletti. Davutoğlu, Türk elçiliğine gerçekleştirilen hain saldırıyla ilgili olarak şunları kaydetti: "Somali’de tarihi bir görev yapan Büyükelçiliğimize gerçekleştirilen intihar saldırısında bir emniyet görevlimiz şehit oldu. Kendisine yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Daha önceden alınan güvenlik önlemleriyle daha fazla şehit vermemiş olmamız tek tesellimiz. Yaralı polislerimiz için de ambulans uçağımızı gönderiyoruz. Başta büyükelçimiz Kani Torun olmak üzere diplomatından sağlık görevlisine, emniyet mensubundan sivil toplum gönüllülerine, TİKA çalışanlarına kadar bayrağımızı kahramanca temsil eden herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Aziz milletimiz duaları ve tüm imkanları ile sizin yanınızdadır."

"MISIR’DA CİNAYETLERİN BİR AN ÖNCE DURMASI GEREKİYOR"
Bakan Ahmet Davutoğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda Mısır’da yaşanan son gelişmelere de değindi. Davutoğlu, sabaha karşı Radaviye Meydanı’nda Mısır ordusunun katliam yapmasını hatırlatarak, yetkilileri sağduyuya davet etti. İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanolğu ve diğer muhataplarıyla da görüştüğünü belirten Davutoğlu, ordunun kendi halkını öldürmesi için ’cinayet’ tabirini kullandı. Davutoğlu, Mısır ile ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:
"Mısır’da dün geceden beri cereyan eden elim hadiseler ise yüreğimizi yakıyor. İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Sayın İhsanoğlu ve diğer muhataplarımla görüşüyorum. Mısır’ın geleceği ve selameti için bu cinayetlerin bir an önce durması ve siyasi normalleşmenin başlaması gerekiyor. Mısır’da demokrasiye vurulan darbe tüm Ortadoğu’yu etkiler. Mısır’ın ayağa kalkması ise tüm Ortadoğu’nun ayağa kalkmasıdır. Bu bilinçle tüm yetkilileri sağduyuya davet ediyorum. Mısırlı kardeşlerimiz bugüne kadar olduğu gibi yarın da bizi yanlarında bulacaktır."
(İHA)