BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bölgesel incelmede devrim!

Fazla kilolarından liposuction ve çeşitli lazer teknolojileriyle kurtulmaya çalışan kadınlar için son sistem Zeltiq

Abone ol

Son sistemi, Türkiye’nin yetiştirdiği en değerli isimlerden biri olan Prof. Dr. Onur Erol uyguluyor. Birçok ünlü simanın güzelliğinde imzası olan Onur Erol, tıp literatürüne kabul edilmiş 29 yeni ameliyat metodu, sayısız ödülleri ve her yıl davetli olarak katıldığı yurt dışı kongreleri ile dünyaca tanınıyor. Prof. Dr. Onur Erol’a Zeltiq’i sorduk.

Bölgesel incelmede onlarca yöntem var. Bu konuda dünya nereye gidiyor?

Liposuction, henüz en geçerli yöntem. Özellikle Vaser Liposelection dünyada en çok tercih edilen liposuction tekniği.

Bir plastik cerrah olarak girişimsel olmayan bir sistemi kullanıyorsunuz...

Bölgesel incelmede kesin ve büyük ölçekli sonuçlar bekleyenler için tek alternatif, liposuction’dır. Uygun bir hasta ve işinin ehli bir hekimle uygulandığında bu tedavinin yerini ameliyatsız sistemler alamaz. Lipocustion’ın daha konforlu yöntemleri gelişti, lazerle ve şu anda dünyada en çok tercih edilen sistem Vaser Liposelection yapılmaya başlandı, korseler gelişti. Liposucton’a alternatif birçok sistem çıktı. Kimisi işe yaradı, kimisi yaramadı. Ben yeni sistemlere her zaman kuşkuyla yaklaşırım, bir de kendi prestijimi de düşünerek FDA onayı olmayan bir sistemi kliniklerimizde kullanmam. Zeltiq’i kendim kullandım, sonuçlarını bizzat gözlemledim, kullanmaya karar verdim. Cihazın FDA onayı da gelince Zeltiq’i kullanmaya başladık.

“İkinci aydan itibaren yağlar dışarı atılıyor”

Anestezi gerektiriyor mu?

Herhangi bir hazırlığa, anesteziye, kreme ihtiyaç yok. Zeltiq teknolojisi ile soğutulan yağ hücrelerinde üç hafta içinde yapısal değişiklikler başlar. Değişime uğrayan yağ hücreleri, ikinci aydan itibaren vücudumuzun doğal temizlenme sistemi olan lenf sistemi ile dışarı atılır.

Yağ hücreleri vücuttan nasıl atılıyor?

Bu, dolaşımı etkilemeden ve diğer dokulara zarar vermeden direkt olarak yağ hücrelerine etki eden bir yöntem. Yağ hücreleri soğukta yaşayamadığı için uygulama yapıldıktan sonra yavaş yavaş eriyerek karaciğer yardımıyla vücuttan atılı