BIST 10.635
DOLAR 32,24
EURO 35,00
ALTIN 2.427,25
HABER /  GÜNCEL

Öcalan ağır hasta iddiası!

Adalet Bakanlığı’nın kalp krizi geçirdiği iddialarını yalanlamasına karşın Abdullah Öcalan’ın avukatları, uzun süredir müvekillerini göremediklerini iddia ettiler!

Abone ol

Adalet Bakanlığı’nın kalp krizi geçirdiği iddialarını yalanlamasına karşın Abdullah Öcalan’ın avukatları, uzun süredir müvekillerini göremediklerini ve sağlık durumundan endişe ettiklerini belirterek, uzman hekimlerden oluşan bir ekibin İmralı’ya incelemeye gönderilmesi çağrısında bulundu.

Asrın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklamada, Öcalan’ın sağlık durumu ile endişe dile getirildi. Açıklamada, Öcalan’ın kronik rinit, faranjit, alerjik astım, nefes darlığı, ciltte deri dökülmesi, boğaz ve göz yanması, boğaz akıntısıgibi şikayetlerinin olduğu belirtildi.

Müvekkilleri ile görüşmelerinin engellendiğini belirten avukatlar, geçen haftada gazetelerde Öcalan’ın kalp spazmı geçirdiği yolunda haberlerin çıktığını hatırlattılar. Kamuoyunda oluşan kaygıların giderilmesi amacıyla Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunan avukatlar, mevcut hastalıkların ve kalp spazmı iddiasının incelenmesini istediler.