BIST 10.161
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.466,54
HABER /  GÜNCEL

Necmettin Erbakan evlendi mi?

Bir yanda hapse girme tehlikesi, bir yandan eşi Nermin Erbakan'ı kaybetmesi nedeniyle yalnızlık yaşayan Necmettin Erbakan'ın evlendiği iddia ediliyor.

Abone ol

Necmettin Erbakan'ın eşinin ölümünden sonra bakımını sağlayacak bir kadına ihtiyaç duyduğu, ancak inancı gereği bu kadınla yakın teması sakıncalı gördüğü için, imam nikâhıyla evlendiği iddia ediliyor.

Bir yanda hapse girme tehlikesi, bir yandan eşi Nermin Erbakan'ı kaybetmesi nedeniyle yalnızlık yaşayan Necmettin Erbakan'ın evlendiği iddia ediliyor. Erbakan'a yakın çevrelerde yoğun olarak konuşulan bu konuda, nikahın gizli yapıldığı, kadının Ankara'da yaşadığı ve bir tarikatin 'kadın kolları şeyhi' olduğu belirtiliyor.

'Kayıp Trilyon' davasından aldığı ceza yüzünden hapse girme tehlikesini, Hükümet'in girişimiyle hazırlanan yasa çıkarsa 'ev hapsi' ile atlatmayı bekleyen Erbakan'ın, eşinden sonra yaşadığı üzgün ve yalnız günlerin ardından, evlendiği öne sürülüyor. 38 yıl evli kaldığı Nermin Hanım'ın ölümünden 9 gün sonra 80 yaşına basan Erbakan'ın, hem hayat arkadaşını kaybettiği için koyu bir yalnızlık yaşadığı, hem de sağlık durumunun iyi olmaması ve hapis tehdidi ile stresli günler yaşadığı, kendi bakımını da sağlayamadığı belirtiliyor.

Erbakan'ın bakıma ihtiyaç duyduğu için bu evliliği yaptığı, dini inançlarına göre evde bakımını sağlayacak kadınla herhangi bir temasta bulunmayı sakıncalı gördüğü için de, 'imam nikahı' ile evlenme yolunu tercih ettiği ifade ediliyor.

Nermin Hanım siyasette de Erbakan'a destek olmuş, Refah Partisi döneminde kadın kollarında aktif bir şekilde çalışarak iktidara gelinmesinde önemli rol oynamıştı. Nermin-Necmettin Erbakan çiftinin 38 yıllık evliliklerinden Zeynep, Elif ve Fatih adında üç çocukları, büyük kızları Zeynep'ten de iki torunları bulunuyor.

Haber : Şenol BAŞTAKAR
Kaynak :