BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

BM'den Suriye'ye bayramda ateşkes çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, Tahran ziyaretinde Suriye'de Kurban Bayramı süresince ateşkes çağrısında bulundu.

Abone ol

İbrahimi, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ve Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Said Celili, İran'ın başkenti Tahran'da Suriye'deki gelişmeleri görüştü.

İbrahimi, en azından tüm Müslümanlar için kutsal sayılan Kurban Bayramı süresince Suriye'de bir ateşkes sağlanması için İranlı yetkililerden destek istedi.

İbrahimi'nin sözcülük ofisi tarafından yapılan açıklamada, bu süre zarfında yapılabilecek bir ateşkesin politik bir ilerleme için imkan sağlamaya zemin oluşturabileceği belirtildi.

Açıklamada, İbrahimi'nin muhataplarına, bugün Suriye'de gerçek bir değişime ihtiyaç olduğunu belirterek, ''Birincil hedefimiz, refah ve Suriye halkının esenliği ile onlara kendi meşru istekleri doğrultusunda bir gelecek inşa etmelerine yardımcı olmaktır'' ifadesini kullandığı bildirildi.

İbrahimi, bir süredir Suriye Hükümeti ve muhalefet üyeleri de dahil olmak üzere bölge liderleri ile soruna çözüm bulmak için görüşmeler yapıyor.