BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,58
ALTIN 2.387,17
HABER /  DÜNYA

Bizim maçlarda adaleti olmayan bir hakem

Kardemir Karabükspor Basın Sözcüsü Ahmet Gölbek, oynadıkları Bursaspor maçını yöneten orta hakem Süleyman Abay’a tepki göstererek, “Bu hakem...

Abone ol

Kardemir Karabükspor Basın Sözcüsü Ahmet Gölbek, oynadıkları Bursaspor maçını yöneten orta hakem Süleyman Abay’a tepki göstererek, “Bu hakem ile çıktığımız tüm maçlarımızı ne yazık ki 11 kişi ile tamamlayamadık. Kardemir Karabükspor’dan hoşlanmayan, bizim maçlarda adaletli kararlar vermeyen bir hakemimizdir” dedi.
Kardemir Karabükspor Basın Sözcüsü Ahmet Gölbek, yaptığı basın açıklamasında ligin 7. haftasında oynadıkları Bursaspor maçının orta hakemi Süleyman Abay’a tepki gösterdi.
Bursa maçında sahada bir hakem faciası yaşadıklarını ve artık bardağın taşma noktasına geldiğini anlatan Gölbek, “Kardemir Karabükspor camiası olarak hep hakemlere ve hakem müessesine saygılı davrandık. Onlardan da aynı saygıyı ve aynı adaleti, yansızlığı beklemek doğal hakkımız. Ancak görüyoruz ki bizim gösterdiğimiz bu yakınlığa ve saygıya bazı hakemlerimiz çok rehavet dediğimiz şekilde cevap veriyor. En son Bursaspor maçında maalesef sahada bir hakem faciası yaşandı. Hakem çalmayacak faulleri çaldı, aleyhimize kararlar verdi. Oyunun üçte birlik bölümünü yaşadığımız bu süreçte bir oyucumuzu oyundan attı. Aynı hakemle ne zaman maç yaptıysak ne yazık ki sahadan 11 oyuncu ile ayrılamadık. Orta hakem Süleyman Abay’ın Kardemir Karabükspor’a karşı bir duruşu ve istemezliği var. Gerekçe nedir bilmiyoruz. Ama belli ki, Kardemir Karabükspor’dan hoşlanmayan, bizim maçlarda adaletli kararlar vermeyen bir hakemimiz Süleyman Abay’dır. Bundan sonraki hakemlerde, Merkez Hakem Komitesi (MHK), daha anlayışlı, objektif ve daha deneyimli hakemler gönderir. Bu artık son damla oldu. Biz Trabzon maçından ofsayttan bir gol yeyip, Gaziantep maçında direk ofsayt gol ve penaltımızı görmezden geldikleri için mağlubiyetle ayrıldık. Son Bursaspor maçında da bir hakem faktörü ile karşı karşıya kaldık. Bunlar bir takıma karşı olmaması gereken hadiseler. Bizim hakemlik müessesine karşı, hakemlerimize karşı sevgi ve saygı dolu yaklaşımımız bazı hakemler tarafından galiba zaafımız olarak görülüyor. Haklarımız adeta çiğneniyor. Buna rıza göstermeyeceğimizi ve bundan sonra sesimizi gür biçimde duyuracağımızı herkes bilsin. Artık gerçekten bardak taşmak üzere. Bizde elimizdeki her türlü imkanı kullanarak sesimizi duyurarak hakkımızı aramaya gayret göstereceğiz” dedi.

BUNALIMLI TAKIMLARLA OYNUYORUZ
Gölbek, ligde en büyük şanssızlıklarının ise bu sezon bütün bunalımlı takımlarla üst üste oynuyor olmalarını belirterek, şunları söyledi:
“Eğer Trabzonspor karşısında biz galip ayrılsaydık, Trabzon’da çok ciddi operasyonlar yapılacaktı. Gaziantep maçında biz galip ayrılsaydık Antep takımı çok ciddi operasyonlar yapacaktı. Bursaspor maçında biz galip ayrılsaydık, Bursa camiasında çok radikal operasyonlar olacaktı. Şimdi önümüzde Galatasaray maçı var. Galatasaray çok ciddi ve kötü bir süreçten geçiyor. Bu süreçler bizim için maalesef olumlu olmuyor. Rakip takımlar çok daha konsantre oluyorlar ve can havliyle karşımıza çıkarak arzu ettikleri sonuçları alıyorlar. Karabükspor, Bursaspor maçının ikinci yarısındaki futbolu ortaya koyarsa Galatsaray maçında sonuç alamaya aday ve almak için de çapa gösterecektir. Genel anlamda bir düşüş sürecini yaşıyoruz. Ama hiçbir süreç üzerimizde baki kalmaz ve kalmayacaktır. Kardemir Karabükspor bir çıkış süreci yakalayacaktır. Bunun Galatasaray maçında olmasını istiyoruz. İçerde ve dışarıda Karabükspor için fark etmez. Bir çıkış sürecini yakalayıp moral ve motivasyon olarak çıkış sürecinin verdiği haz ile daha iyi sonuçlar alma yoluna girmeyi arzu ediyoruz. Bunun için teknik heyetimiz ve futbolcularımız yarından itibaren çalışmalarına başlayacak.”
(İHA)