BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,62
ALTIN 2.391,63
HABER /  DÜNYA

Bir yıl daha onsuz geçti

Samsunlu Şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın annesi 77 yaşındaki Bedriye Hamlı, 2014’ün ilk gününde evladının mezarını ziyaret etti ve “Yeni yıld...

Abone ol

Samsunlu Şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın annesi 77 yaşındaki Bedriye Hamlı, 2014’ün ilk gününde evladının mezarını ziyaret etti ve “Yeni yılda başka annelerin yüreği yanmasın” temennisinde bulundu.
Şehit annesi Bedriye Hamlı, şehit oğlu İlhan Hamlı’nın Samsun Asri Mezarlığı Şehitliği’ndeki mezarının başına giderek Kur’an-ı Kerim okudu, dua etti. Şehit annesi Bedriye Hamlı, tam 22 yıldır tarifsiz bir acı içerisinde yıllarını geçirdiğini, acısının ve yürek yangının hiç eksilmediğini ifade etti. Hamlı, “Her yeni yılda, her şehit annesi gibi ben de büyük bir acı yaşıyorum. Benim için yeni yılın ilk gününde gidilecek en önemli yer şehitliktir. Bu yeni yılın ilk gününde yine şehit evladımın mezarı başındayım. Onun buz gibi mezar taşını okşuyor, onunla dertleşiyorum. Tam 22 yıldır her yıl artarak yaşadığım bu tarifsiz acıya oğlumun kutsal vatan toprakları uğruna şehit düştüğüne inandığım için sabırla dayanıyorum” dedi.

“TERÖRİSTLER ŞARTSIZ SİLAH BIRAKSIN”
“Bizim ciğerimiz yandı, başka annelerin de ciğeri yanmasın” diyen Bedriye Hamlı, “Şehitlerimizin neden şehit düştükleri unutulmasın. Bizi şehitliklere mahkum edenlere asla pirim verilmesin. Teröristlerle asla pazarlık yapılmasın. Yeni yılda hepimiz istiyoruz ki, başka annelerin yüreği yanmasın. Herkes barış içinde, huzurlu ve mutlu yaşasın. Kimsenin evladı şehit düşmesin, kimse şehitliklere mahkum olmasın. Bunun için de teröristler şartsız silah bıraksın, artık çocuklarımıza kıymasın. Ülkemizi bölüp parçalamak isteyenler bu inatlarından şartsız vazgeçsin. Bu ülke hepimiz için artık cennet olsun. Kandan ve gözyaşından hiç kimseye fayda yok. Allah ülkemize ve milletimize kalıcı barışı getirsin” şeklinde konuştu.
(İHA)