BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Pompalı tüfekli soyguncular sert kayaya çarptı

Bursa’da bir kuyumcu, işyerini pompalı tüfekle soymaya kalkan kar maskeli soyguncuları demir levye ile engelledi. Olay güvenlik kamerasına y...

Abone ol

Bursa’da bir kuyumcu, işyerini pompalı tüfekle soymaya kalkan kar maskeli soyguncuları demir levye ile engelledi. Olay güvenlik kamerasına yansırken, polis 2’si bayan 4 zanlıyı kısa sürede yakaladı.
Edinilen bilgiye göre, olay dün sabah saatlerinde merkez Yıldırım ilçesi 152 Evler Mahallesi Profesör Tezok Caddesi üzerinde meydana geldi. Bir kişiyi arabada gözcü olarak bırakan kar maskeli 2 soyguncu, pompalı tüfekle bir kuyumcuya girmek istedi. Güvenlik için içeriden açılan otomatik kapının azizliğine uğrayan soyguncular, dışarıda kalınca panik yaptı. Eline kepenk indirmekte kullandığı demir levyeyi alan kuyumcu Mustafa Kurter (45), dükkanını soymaya kalkışan şüphelileri kovalamaya başladı. Kahraman kuyumcunun o anları güvenlik kameralarına da yansırken, polis olayla alakalı soruşturma başlattı. Kuyumcuyu soymaya kalkıştıktan sonra şüphelilerin aynı sokak üzerinde kullandıkları kiralık otomobilin plakasını alüminyum folyo ile kapattıkları belirlendi. Beyaz renkli şüpheli araç üzerinden soruşturmasını derinleştiren polis, zanlıların kuyumcuyu soymaya kalkışmadan bir gece önce de Ortabağlar Mahallesi Bağcılar Caddesi üzerindeki bir marketten silah zoruyla 100 lira gasp ettiklerini belirledi. Polis, her iki olaya karışan zanlıların yakalanması için alarma geçti. Suçta kullanılan kiralık otomobil, dün gece polis tarafından Gemlik yolu üzerinde durduruldu. Araçta yapılan aramada 3 kar maskesi ile bir kesti tüfek ele geçirildi. Her iki olayla alakalı biri yaşı küçük kız toplam 4 kişi gözaltına alındı.
Şüphelilerden dövmecilik yapan C.Ç.’nin (24) kardeşi C.Ç. (16) ile birlikte Gemlik’ten otomobil kiraladıkları belirlendi. İki kardeşin daha sonra Sinop’ta yüksek okulda öğrenim gören arkadaşları S.K.’yı (20) alıp soygun için Bursa’ya geldikleri iddia edildi. Ekipler, şüphelilere araç kiralayan oto kiralama firmasından T.K.’yı da gözaltına aldı.
Şüphelilerden yaşı küçük olan kız, çocuk polisine teslim edildi. Gözaltına alınan C.Ç., üniversite öğrencisi S.K. ve otomobili kiralayan T.K. ise “silahlı yağma ve yağmaya teşebbüs” suçlarından adliyeye sevk edildi. Yaşı küçük zanlının da işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edileceği öğrenildi.
(İHA)