BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.428,99
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Bir seçim vaadi de Demirtaş'tan: Her ay 500 lira...

Muharrem İnce'nin gençler için açıkladığı h'er yıl 19 Mayıs ve 29 Ekim'de 500'er TL' seçim vaadinin ardından gençler için bir seçim vaadi de HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'tan geldi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimelerine az bir zaman kala adaylar vaatlerini bir bir sıralıyor. CHP'nin adayı Muharrem İnce bugünkü açıklamasında gençlere yılda 2 kez 500'er TL vereceğini açıkladı. Meral Akşener ise '5 milyon vatandaşımızın tüketici kredisi, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarından doğan borçlarını satın alacağız.' dedi. HDP'nin adayı Demirtaş ise İnce'nin vaadinin bir tık üstüne çıkarak gençlere her ay 500 TL vaat etti.

Demirtaş, Fox TV ana haber sunucusu Fatih Portakal'ın adaylara twitterdan sorduğu 3 soruya yanıt vererek seçim vaatlerini de açıkladı. 

FATİH ​​PORTAKAL SORDU, DEMİRTAŞ YANITLADI

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Demirtaş, Portakal'ın 5 Mayıs'ta Twitter'dan paylaştığı, "Liderlerden çözümünü duymak istediğim 3 mesele var: 1- Gençlerin geleceklerine nasıl umut olacasınız? 2- Kadın yurttaşları toplumda nasıl eşit hale getireceksiniz? 3- Emeklilikten sonraki hayatı nasıl daha mutlu kılacaksınız? Süslü cümleler kurmak kolay, bunlara cevap var mı?" mesajına yanıt verdi. 

"Sorularınızın bana gelmesi biraz zaman aldı, koşullar malum" diyen Demirtaş, 'Gençler' için başlığında verdiği cevapta, "Türkiye'deki gençlerin önündeki en büyük engel AKP iktidarıyla derinleşen yoksulluktur. Yoksulluk ve tüm fırsat eşitsiziliklerinin ortadan kaldırılması gençlerin potansiyelini ortadan kaldıracaktır" dedi.

'GENÇ KART PROJESİ: AYLIK 500 LİRA YÜKLENECEK'

Demirtaş, "Ülkemizdeki her 5 gençten biri işsizdir. Sadece iş hayatındaki çalışma sürelerinin kısaltılmasını, asgari harcamaların kısıtlanmasını ve kamudaki makam arabası, helikopter, uçak gibi israf kalemlerinin bitirilmesini sağlayarak bile gençlere büyük bir istihdam alanı yaratabiliriz" diye yanıtladı. 

'Genç Kart' projesi hazırladıklarını belirten Demirtaş, karta aylık 500 lira yükleneceğini, bununla ulaşım, yemek ve kültür gibi harcalamaların yapılabileceğini kaydetti.

'KADINLARIN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ'

Demirtaş, 'Kadınlar' için başlıklı cevabında, "Türkiye, çocuk doğurma oranlarının en yüksek, buna karşın ulaşılabilir bakım merkezlerinin en az olduğu ülkelerden biri. Bu nedenle ilk adımlardan biri olarak, çocuk bakım ve eğitim merkezlerinin sayısını artıracağız. Böylece kadınların, sosyal, ekonomik ve siyasal hayatına katılımın önündeki engellerden birini ortadan kaldıracağız" dedi.