BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bir İlhan Selçuk klasiği

Babı-ali'nin duayen isimlerinden bir olan İlhan Selçuk için, Hakkı Devrim köşesinde çok ilginç bir iddia ileri sürdü. Devrim'e göre Selçuk, bunu her zaman yapıyor?

Abone ol

Babıali'nin emektar isimlerinden Hakkı Devrim, İlhan Selçuk'un Aydın Doğan'a yazmış olduğu mektuba eleştiri getirdi. Devrim'e göre Selçuk bunu hep yapıyor.diyen Devrim, köşesinde şunları dile getirdi...

Kaynak: Radikal
Yazı: Hakkı Devrim

 İlhan Selçuk'un yöntemi budur

Susup, «Hele dur bakalım!» diye beklenecek gibi değil; Hasan Cemal'in Cumhuriyet hatıraları pek bir hadise halini aldı (Doğan Kitap). Gazetelerde esen heyecanlı havanın farkındasınız herhalde.

Kitabı okuyup da kaleme davrandıklarını da sanmayın sakın! (Büyük boy 588 sayfada zor toparlanmış tarihî hatıralar söz konusu). Gazetelerimizde haber diye bol bol alıntılara yer verildi ya! «Malumat fürûş»luğumuz da oradan kaynaklanıyor. Sonra vakit bulursak tamamını da okuruz inşallah!

Okuduklarımdan ben daha çok «Saf bir delikanlının samimi itirafları» izlenimini edindim. Ateş hedefi konumundaki İlhan Selçuk'un izlenimleri elbette farklı. Oldum olası meselelerine patronlar seviyesinde çözüm aramayı seven bir gazetecidir. Gene ilk yaptığı, bizim Patron'u da işe karıştırmayı denemek oldu.

İlk hamlesi boşa gitti, diyemem.

Asıl diyeceğim, kişi bazında başarılı görünen bu yöntemin, sapasağlam bir gazetenin sonunu getirmiş olduğudur.