BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
GÜNCEL

Bir babanın en zor anı! Gözlerini kaybeden oğlunu sakinleştiremedi

Suriye'de bir hava saldırısında ellerinden ve yüzünden yaralanan çocuğun ameliyat sonrası ''görmüyorum' feryadı yürek dağladı. Ağlayarak görmediğini haykıran çocuğu babası uzun süre sakinleştiremedi.

Suriye'de hava saldırısında gözlerinden ve ellerinden yaralanan çocuk, ameliyatın hemen ardından görmediğini fark edince feryat etti. Acılı çocuğun feryadını dindirmeye çalışan babası uzun süre başarılı olamadı.

SURİYE SAVAŞININ EN BÜYÜK MAĞDURU ÇOCUKLAR OLDU Birleşmiş Milletler, Suriye'de sekizinci yılına yaklaşan savaşta çocukların hiç olmadığı kadar yüksek risk altında olduğunu açıkladı. BM Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) raporuna göre Suriye savaşında 2017'de önceki yıllara kıyasla iki kat fazla çocuk hayatını kaybetti.

Raporda "2017'de aşırı ve ayırım gözetmeyen şiddet en fazla sayıda çocuğun ölümüne neden oldu, 2016'daki çocuk ölümlerinden yüzde 50 daha fazla" denildi.

UNICEF'in raporunda 2018'deki ölümlere ilişkin veriler yer almadı. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin verilerine göre, silahlı militanların yoğun olduğu ve Suriye ordusunun kuşatması altındaki Doğu Guta'da Şubat ayında 200'dn fazla çocuk bombardımanlar nedeniyle hayatını kaybetti. Gözlemevi çocukların toplam sivil ölümlerinin yaklaşık beşte birini oluşturduğunu bildirdi.

Sitene Ekle
Etiketler