BIST 10.471
DOLAR 32,75
EURO 35,07
ALTIN 2.443,61
HABER /  GÜNCEL

Bir annenin yürek yakan feryadı

Nusaybin'de şehit edilen Uzman Çavuş Özcan, Adana'da toprağa verildi. Annenin feryadı katılanları gözyaşlarına boğdu.

Abone ol

Şehidin 6 aylık hamile eşi “Bizi yalnız bıraktı. Allah yapanları da yalnız bıraksın” diyerek teröre lanet etti. Cenaze törenine binlerce vatandaş katıldı.

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada önceki akşam şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Bünyamin Özcan, memleketi Adana’da toprağa verildi. Şehit için dün önce Mardin’in Kızıltepe İlçesi Komando Taburu’nda tören düzenlendi. Daha sonra şehidin cenazesi memleketi Adana’ya gönderildi. Kozan Hoşkadem Camii’nde düzenlenen törene yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla camiye gelen vatandaşlar, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Bir grup ise “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” yazılı pankart açarken, vatandaşlardan bazıları, “12 metrekareyi beğenmiyorlarmış, bu aslan şimdi 2 metrekarede yatacak” diye bağırdı.

Törende şehidin 6 aylık hamile eşi Nazan Özcan, “Cuma günü saat 15.00’de görüştüm bir şey demedi. ’Yemek yiyorum’ dedi. Ben de ’Tamam canım afiyet olsun, öptüm’ diyerek telefonu kapattım” diye feryat etti. Ardından da yanındaki 5 yaşındaki oğlu Musa’nın kolunu tutup havaya kaldıran genç kadın, “Ben bunu jandarma yapmayacaktım. Ama şimdi yapacağım” diye bağırdı.Şehidin cenazesi götürüldüğü Eskimantaş Köyü mezarlığında toprağa verildi.

Şehidin 5 yaşındaki oğlu Musa, törende neler olduğunu anlamaya çalışıyordu. Annesinin elinde gözyaşlarına boğulan minik Musa’yı şehidi uğurlamaya gelen üst düzey subaylar yatıştırmaya çalıştı.