BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.410,27
HABER /  DÜNYA

Binlerce sivili o öldürmemiş!

Suriye Devlet Başkan Beşşar Esad'tan çok tartışılacak sözler..

Abone ol

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABC News'e verdiği röportajda, ülkesindeki iktidar karşıtı göstericileri bastıran güçleri kendisinin kontrol etmediğini ve binlerce sivilin ölümünden sorumlu olmadığını söyledi.

Dokuz aydan bu yana devam eden çatışmaların önüne geçmediği için uluslararası kamuoyunun ağır baskısı altında bulunan Esad, bu süreçte yaptığı nadir açıklamaların sonuncusunu gazeteci Barbara Walters'a yaptı.

ABC News, röportajı bugün yayınlamayı planlıyor. Ancak ABD Dışişleri Bakanlığı'nın röportaj hakkında bilgilendirilmesi esnasında bir muhabir Esad'ın bazı sözlerini aktardı. Buna göre Esad, "Ben Devlet Başkanı'yım, ülkenin sahibi değilim. Bu yüzden protestocuları bastıranlar bana bağlı güçler değil" dedi.

"BİRÇOK FIRSATI KULLANMADI"

Esad'ın, "Protestoları bastırmak için bir politikaya sahip olmakla, bazı yetkililerin yaptığı hatalar arasında fark var. Büyük bir fark var" dediği belirtildi.

Bu alıntıya gönderme yapan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Toner, Esad'ın Suriye'deki şiddeti bastırmak için başka yollar izleyebilecekken, bu fırsatları kullanmadığını söyledi.

Toner, "Esad'ın barışçı protesto gösterilerini en vahşi şekilde bastırmaktan başka bir şey yaptığına dair bir belirti yok" dedi.

ABC News, Mart'ta başlayan protestolardan bu yana Esad'ın ABD'li bir basın organına ilk kez bir açıklama yaptığını belirtti.