BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bingöl son dakika: PKK saldırdı 2 şehit!

Bingöl'den gelen son dakika haberi yürekleri dağladı. Kobani saldırıları sonrası bölgede incelemede bulunan polisler saldırıya uğradı.

Abone ol
BİNGÖL'den gelen haber yürekleri dağladı. İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, Kobani saldırıları sonrası şehir merkezinde incelemelerde bulunurken bir grup PKK'lının saldırısına uğradı. Uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda, Ürker'e eşlik eden Atıf Şahin ile 1 komiser şehit düştü.
 
Bingöl'de şehir merkezinde yürüyen, Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere silahlı saldırı düzenlendi.
 
Saldırıda Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit olurken, Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker yaralı olarak kurtuldu. Koruması Oğur Atlı da yaralandı.
 
Olayın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala, Trabzon'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak durum hakkında bilgi verdi.

bingol.jpg 
 
ARAÇTAN ATEŞ AÇILDI
 
Alınan bilgiye göre, koruma ekibiyle şehir merkezinde bir caddede yürüyen Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e ve yanındaki emniyet görevlilerine yaklaşan bir araçtan ateş açıldı.
 
2 ŞEHİT, 2 YARALI
 
Saldırıda, biri il emniyet müdür yardımcısı biri de komiser olmak üzere 2 kişi şehit oldu. Yaralanan Bingöl Emniyet Müdürü Ürker ve koruması Oğur Atlı ise hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Emniyet Müdürü Ürker, ameliyata alındı. Ürker'in karnından yaralandığı öğrenildi.
 
POLİS ALARMA GEÇTİ
 
Saldırıdan sonra alarma geçen polis tüm bölgede saldırganları yakalamak için geniş çalışma başlattı. Çalışmalar sonrasında Genç ilçesi'inde saldırıyı düzenleye 4 PKK'lı ve aracu kullanan 1 kişi öldürüldü.
 
5 AY ÖNCE ATANMIŞTI
 
Atalay Ürker, geçen mayıs ayında görevinden istifa ederek dikkatleri üzerine çeken eski Bingöl İl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin'in yerine atanmıştı.
 
VALİLİK'TEN AÇIKLAMA
 
Bingöl Valiliği, emniyet müdürü Atalay Ürker'e düzenlenen ve bir müdür yardımcısı ile bir komiserin şehit olduğu olayla ilgili açıklama yaptı.
 
Açıklamada şöyle denildi: "09.10.2014 Perşembe günü saat 21.15 sularında Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve emniyet müdür yardımcısı Atıf Şahin beraberindeki personeli ile Yenişehir Mahallesi Yeşim Sokak'ta emniyet- asayiş yoklaması maksadı ile yürüyüş halinde iken binek araçtan inen şahıslar tarafından uzun namlulu silahla saldırıya maruz kalmışlar, olayda ağır yaralanan Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu kaldırıldıkları Bingöl Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, ağır yaralanan İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile bacağından yaralanan Polis Memuru Uğur Adlı'nın ise tedavilerine Bingöl Devlet Hastanesinde devam edilmekte olup saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için operasyon başlatılmıştır."