BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Binali Yıldırım'dan bomba vaat! İstanbulkart'a bedava olacak

İSTANBUL AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, FOX TV'de yayınlanan 'Çalar Saat' programında ulaşımla ilgili bomba vaadini duyurdu.

Abone ol

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, FOX TV'de yayınlanan 'Çalar Saat' programında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Binali Yıldırım'ın en dikkat çeken açıklaması İstanbulkart ve ulaşıma yönelik oldu. İstanbul Kart sahipleri karşıya deniz yoluyla geçişte ek ücret ödemeyecek. Binali Yıldırım şu bilgiyi verdi:

Deniz ulaşımı bedava olacak

-İstanbul Kart var. Malum metro, otobüs, deniz ulaşımında yararlanılıyor. Biz bunun üzerinde çalıştık, hesabını yaptık. Herhangi bir toplu taşıma aracından inip deniz yoluyla gitmek isteyenler veya deniz yolundan gelip kara ulaşımıyla devam etmek isteyenler deniz kısmına ayrıca para vermeyecekler. Bütün deniz taşımalarında bedava olacak. İstanbul Kart kullanıcılarına olacak bu.

İşte Binali Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

- Kazanacağım konusunda hiç şüpheniz olmasın. İstanbul'a ve İstanbullulara çok güveniyorum. Belediye başkanlığını istedim. Özellikle İstanbul olmasından dolayı. Çünkü İstanbul beni Binali Yıldırım yapan şehir. İstanbul beni milletvekili, bakan, başbakan ve meclis başkanı yaptı. İstanbul bir faniye verilmesi gereken her şeyi bana verdi. Ben de şimdi İstanbul'a ihtiyacı olan her şeyi vermek için geldim.

Ekrem İmamoğlu kendi halinde çalışıyor başarılar dilerim.

Şile organik tarım Çatalca çiçek merkezi olacak
- Şile ve köylerini organik tarımın merkezi yapacağız. İnsanlar oradan gidip istediği ürünü alacak. Çatalca-Silivri tarafında ise çiçekler yetişecek. Trakya tarım arazilerinin en güzel olduğu yerler. Sebze-meyve ihtiyacını buradan da sağlayabiliriz. İstanbul'un bütün gıda ihtiyacını Trakya'dan karşılamalıyız.

''İnsanları ayrıştırmanın anlamı yok''
- Bütün İstanbulluların oyuna talibim. Türkler, kürtler, aleviler, sunniler... Kim olursa olsun. Herkesin oyuna talibim. İnsanları ayrıştırmanın anlamı yok. Hizmet herkese lazım. 


''Nihayetinde belediye başkanı seçeceğiz''
- Benim düşünce ve inancımda insanları ayrıştırmak yok. Özellikle söylüyorum nihayetinde belediye başkanı seçeceğiz. Başka yere taşırsak şehrin sorunlarını ve yaşayanları ihmal etmiş oluruz.

''İstanbul'u maviyle yeşili birbiriyle buluşturacağız''

- Parasal bakımdan en önemli proje metro. Diğer önemli projemiz 'Yeşil Koridorlar' projesi.  Betonlaşmaya son vereceğiz.

''Yatay mimari mecbur tutulacak''
- Bundan sonra yatay mimari mecbur tutulacak. İstanbul'da ciddi bir deprem riski var. Depreme karşı bir dönüşümü bir yandan yapıp oradaki yeşil alanlarıyla güzel bir şekilde çalışcağız. Benim meclisimde plan tadilat dosyaları ve plan revizyon projeleri yer almayacak. Bu şu demek. Birisi bir yerde arsa görüyor. 'Buraya yüksek bina yaparsak parayı vururuz.' diyerek teklif olarak getiriyor. Plan değişikliği yapıp yeşil alanda büyük binalar çıkıyor. Gündemimde öncelikli konu bu doysalar olmayacak. Takip edin lütfen.

- Şahsa özel sipariş üzerine imar planı benden geçmez. Birisine rant kazandırmak için plan tadilatı şehre ihanettir. 

''Kimsenin gözü arkada kalmayacak''
- İstanbul'un 961 mahallesi var. Bunun 300'ünde kreş yok. Çocuklarımızı emniyette bırakacak bir yerimiz yok. 955 kreşimiz olacak. Kimsenin gözü arkada kalmayacak. Bu desteği belediye verecek.

Kadınlara verilen değer
- Kadına verilen değer bakımından birçok Avrupa ülkesinden daha öndeyiz. Her geçen sene hem siyasette hem sosyal hayatta daha ilerideyiz. Üniversitedeki kız öğrencilerin sayısı şu an erkeklerden daha fazla. Kadınlara kota koymak onlara haksızlık bunun yerine fırsat tanımalıyız. Kadınlarla ilgili zihinsel bir değişime ihtiyacımız var.

''Yılda ortalama 55 kilometre raylı sistem yapmamız lazım''
- İstanbul'un trafik derdini asgariye indirecek proje elimde. İstanbul'da sürdürülebilir akıcı bir tarfik olacak. Yılda ortalama 55 kilometre raylı sistem yapmamız lazım.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Biri çok farklı ORC, Gezici, Konsensus son 7 ankete göre İstanbul sonuçları
Foto Galeri Biri çok farklı ORC, Gezici, Konsensus son 7 ankete göre İstanbul sonuçları Galeriye Gözat