BIST 9.677
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.502,93
HABER /  GÜNCEL

Binali Yıldırım: Temiz okullar için gelin bir seferberlik başlatalım

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Türkiye'nin her köşesindeki okullara bir çağrı yapıyorum. Temiz okullar için gelin bir seferberlik başlatalım. Sınıflarımızı, koridorlarımızı, bahçelerimizi, okullarımızın etrafını pırıl pırıl yapalım." dedi.

Abone ol

TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Çekmeköy'deki Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu'nda 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı açılışı programına katıldı.

Yıldırım, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek, sözlerine "Bu okul, sevgili hayat arkadaşım, öğretmen Semiha Hanım'ın adını taşıyor. Semiha Hanım, tebeşir tozu yutmuş, emekli bir öğretmen. Onun zamanında akıllı tahtalar yoktu, kara tahta vardı, tebeşir tozu vardı, yoksunluk vardı. O, bugüne kadar zor şartlarda binlerce öğrenci yetiştirdi. Allah nasip etti, adına bir okul yaptırma bahtiyarlığına da erişti. Bu mutluluğun tarifi yok." diyerek başladı.

"DÜNYANIN MALI DÜNYADA KALIYOR."

Türkiye'deki birçok hayırsever vatandaşın geçen 16 yıl içinde 100 binlerle ifade edilen sayıda okul ve sınıfı Milli Eğitim Bakanlığı'na kazandırdığını aktaran Yıldırım, "Eğitim-öğretim yılı açılışı vesilesiyle bütün vatandaşlarımıza, hali vakti yerinde olan iş adamlarımıza bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Okul, sağlık ocağı, hastane, köprü, çeşme, elinizden ne geliyorsa mutlaka yapınız, çünkü dünyanın malı dünyada kalıyor." dedi.

Yıldırım, başbakanlığı döneminde yapılan yasal düzenlemeyle okul, hastane, sağlık ocağı, ibadethane yapanların bu eserler için katma değer vergisi ödemediklerini hatırlatarak, varlıklıyken eser yapmayı, geleceğe ve gençlere yatırım yapılmasının ihmal edilmemesini istedi.

Türkiye'nin 2020'ye kadar tekli öğretime geçme hedefi olduğuna değinen Yıldırım, "5-6 büyük il dışında bugün Türkiye, bunu hemen hemen halletti. O illerimizde de inşallah yoğun bir çalışmayla hayırseverlerimiz, Milli Eğitim Bakanlığımız, valiliğimiz, belediyelerimiz çalışarak bu hedefi gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

TBMM BAŞKANI BİNALİ YILDIRIM, ÖĞRENCİLERE ŞÖYLE SESLENDİ:

"Bizler dün, sizin bulunduğunuz sıralardan geçtik, İstiklal Marşımız ile ders başı yaptık, tatile çıktık. Bizim zamanımızda okullar sobalıydı. Sizin kadar şanslı değildik. Hatta okula giderken, defterlerimizle beraber odunumuzu da götürürdük, sobanın yakılmasını nöbetleşe yapardık. Bütün bu zorluklara rağmen okulu severdik, okulumuzu tertemiz tutardık. Yarın sizler de nöbeti devralacak hepimizin iftihar ettiği pırıl pırıl gençler olarak bizlerin yerini alacaksınız. Az önce bir yavrumuzla, Ahmet Bayoğlu ile sohbet ederken, 'Ne olacaksın?' diye sordum, 'Robot yapacağım. Teröristlere karşı askerlerimizi korumak için robot yapacağım.' dedi. İşte bizim ihtiyacımız olan gençlik bu. Hem insan hayatının kutsal olduğunu hem de güvenliğin bir ülkenin istiklali, istikbali için olmazsa olmaz olduğunu biliyor."

ÖĞRENCİLERE OKULLARINI TEMİZ TUTMA ÇAĞRISI

Öğrencilerden okullarını sevmelerini ve çevresini temiz tutmalarını isteyen Yıldırım, Türkiye'nin her köşesindeki okullara, temiz okullar için sınıfları, koridorları, okul bahçesini, okulların etrafını temiz tutma çağrısında bulundu.

Yıldırım, mühendislik, yöneticilik, milletvekilliği, bakanlık ve başbakanlık yaptığını ifade ederek, "Her şeyden önce ben bir öğretmen eşiyim, öğretmenlere her zaman gıpta ederim, her zaman büyük saygım var. Bana göre öğretmenlik, insan yetiştirme sanatıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'Eserinin üzerinde imzası olmayan yegane sanatkar öğretmendir.' demiyor mu?" diye konuştu.

EŞİ SEMİHA YILDIRIM'IN DERS BOŞ KALMASIN DİYE KENDİSİNİ SINIFINA YOLLADIĞINI ANLATTI

Evliliğinin ilk yıllarında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) öğrenci olduğu sırada, eşi Semiha Yıldırım'ın hasta olması üzerine dersin boş kalmaması için kendisini sınıfına yolladığını anlatan Yıldırım, öğrencilerin kendisini yok farz ettiğini ve dinlemediğini, ilk gördüğü çocuğu havaya kaldırdığını ve sınıfa daha sonra sessizlik hakim olduğunu ancak dersin ardından eşi okula döndüğünde okul müdürünün "Hoca hanım, sen hasta olunca dersler boş geçsin, beyini gönderme." dediğini aktardı. Yıldırım, "Herkes öğretmen olamaz, sabır abidesi olmanız lazım." dedi.

Yıldırım, törende lise kimya öğretmeni Yılmaz Er'in de bulunduğunu belirterek, "Değerli eşim Semiha Hanım'ın şahsında ve huzurlarınızda bu ülkenin vefakar, cefakar bütün öğretmelerini şükranla selamlıyorum. İyilik, güzellik, doğruluk adına sahip olduğumuz değerlerin yaşatılmasında öğretmenlerimizin payı çok ama çok büyüktür." ifadelerini kullandı.