BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.490,39
HABER /  EKONOMİ

BimSA güvenlik açıklarının önüne geçecek

BimSA, şirketlerin güvenlik açıklarının önüne geçmek için Güvelik Operasyon Merkezi kurdu.

Abone ol

TÜRKİYE’nin en büyük bilgi teknolojisi firmalarından BimSA, geleceğin teknolojilerini genç beyinlerle inşa ediyor.

2016 hedeflerinin farklı alanlarda ve teknolojilerde büyümek olduğunu belirten BimSA Genel Müdürü Tunç Taşman, kuracakları Güvelik Operasyon Merkezi / Security Operations Center (SOC)  ile güvenlik açıklarının önüne geçmeyi hedeflediklerini belirtti.

Veri paylaşımını en etkin biçimde kullanarak keşiflere yön veren teknoloji, her geçen gün daha da ileri bir boyuta taşınıyor. Teknolojinin gelişmesi yeni yazılım ve uygulamarı da beraberinde getiriyor. Türkiye’de bilgi teknolojileri alanında ilk sıralarda yer alan BimSA, günün ve geleceğin teknolojilerini genç beyinlerle yakalıyor. Gençlerle geliştirilen fikirler, teknolojiye yön veriyor.

BİMSA, ETOHUM  KULÜBÜNE ÜYE OLDU

Türkiye’de yazılım sektöründeki parlak fikirli girişimcilere desteğini artırmak isteyen Sabancı Grubu’nun bilgi teknolojisi şirketi BimSA, Etohum Yatırımcı Kulübü’ne üye oldu. Yeni ekonomi konusunda bilgi ve fikir sahibi, kendi internet şirketini kurmak isteyen girişimcilerle şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir pazar yeri olan Etohum platformu, Türkiye’nin önde gelen bilgi teknolojisi şirketlerinden biri olan BimSA’nın katılımıyla daha da güçlendi.

 Türkiye’deki başarılı internet girişimcileriyle yatırımcı olabilecek kurumsal şirketleri ya da bireysel kişileri buluşturma amacıyla kurulan Etohum Yatırımcı Kulübü, yatırımcılar ve girişimciler arasında bir katalizör görevi görerek Türkiye’de ve Avrasya bölgesi ülkelerinde yeni ekonominin hareketlenmesinde etkin rol oynuyor. Türkiye’de ve dünyada girişimcilik ekosistemine destek veren BimSA, artık Etohum üzerinden yeni girişimlerin hayata geçirilmesine katkı sağlayacak.

ETOHUM’LA FİKİRLER ŞİRKETE DÖNÜŞECEK

BimSA olarak internet odaklı parlak girişimleri desteklediklerini ifade eden BimSA Genel Müdürü Tunç Taşman, “Vizyoner ve yenilikçi yaklaşımı ile bilişime gönül veren BimSA ekibi olarak,  hem yatırımlarımız hem de çalışanlarımızla Türkiye’nin dijitalleşmesine katkıda bulunuyor, 40 yıllık tecrübemiz ile şirketlerin dijitalleşme yolculuklarına eşlik ediyoruz. Etohum üyeliğimiz sayesinde platform üzerinden bize ulaşan girişimcilerle bir araya gelerek, şirketlere sağladığımız hizmetleri çeşitlendirmeyi ve dijitalleşme konusunda farklı ve yeni çözümler sunmayı hedefliyoruz. Girişimciler, internet odaklı iş fikirlerine güveniyor, şirket kurmayı planlıyorlarsa, Etohum'a başvuru yapabilir, farklı projeler hayata geçirmeyi planlayan diğer girişimciler ve yaratıcı fikirlere destek olmak isteyen kişi ya da kurumlar ile bizim desteğimiz ve aracılığımızla iletişim kurabilirler” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN ŞİRKETLERİN ÇABALARINI BİRLEŞTİRDİĞİ MODELE  DOĞRU GİDİYORUZ”

Bütün şirketlerin çabalarını birleştirdiği, tek elden yürüttüğü bir modele doğru gittiklerini belirten BimSA Genel Müdürü Tunç Taşman,  “2016 bizim için büyümenin yeni alanlardan ve yeni teknolojilerden olduğu bir yıl olacak. Beyin gücü sektörümüz için en kritik şey. Doğru insan kaynağına erişmek çok önemli. Bir kere üniversitelerle işbirliği yapmanız gerekiyor. Biz mümkünse gençleri mezun olmadan işe almaya çalışıyoruz. Ön yargılara daha karışmamışken beyinler yeni fikirleri ordan almak ya da en son trendleri onlardan yakalamak çok daha mümkün oluyor. Tabiki büyük şirketlerin getirdiği bir bürokrasi oluyor. Arkadaşları mümkün olduğunca erken alıp hem teknik yeterliliklerini desteklemek  hem de onların yaratıcılıklarından yararlanmak için öyle bir program yapıyoruz. Mesela bu ay 11 arkadaşımız okulları bitmeden ise başlayacak. Bu yeni beyinleri ne kadar farklı alanlardan alırsak bu kadar iyi” dedi.

“MÜŞTERİLERİMİZİN  GÜVENLİĞİNİ 7/24 TAKİP EDECEK BİR YAPI KURUYORUZ”

Sistemlerin çalışması kadar güvenliklerinin de günümüzde çok önemli olduğunu belirten Taşman, “Güvenlik açıklarını daha yakından takip edebilmek için 2016’da Güvenlik Operasyon Merkezi kurmayı hedefliyoruz. Hizmet verdiğimiz müşterilerimizin 7X24 takip edildiği herhangi bir anormallik durumu varsa bu durumları da takip edecek bir yapı kuruyoruz. Güvenlik her geçen gün daha ciddiye alınması gereken, her geçen gün daha zor hale gelen bir konu artık” ifadelerini kullandı.

“ÖNÜMÜZDEKİ ÜÇ YILDA GELİRLERİMİZİN YÜZDE 25’İNİ YENİ TEKNOLOJİ ALANLARINDAN SAĞLAYACAĞIZ”

Bilgi teknolojileri pazarının genel bir değerlendirmesini de yapan Taşman, “Bu pazarda yakın geleceğin en önemli gündem maddelerinden biri büyük veri oluşturacak. Önümüzdeki beş yıl içinde de bu pazarda yıllık veri artış hızının yüzde 59 düzeyinde olması ve piyasanın 50 milyar doları aşması bekleniyor. Biz de BimSA olarak hızla artan bu ihtiyacı karşılamak üzere veri merkezimiz için yeni yatırımlar yaparak kapasitemizi iki katına çıkarttık. Ayrıca büyük veri ve analitik departmanı kurduk. BimSA, Türkiye’de kurumsal dijitalleşmenin baş aktörlerinden biri olacak.

BimSA, hem yatırımları hem çalışanları ile Türkiye’nin dijitalleşmesine katkıda bulunuyor. Türkiye’de bilişim sektörünün büyüme ortalaması yüzde 10-11 düzeyinde. BimSA olarak 2014 yılında sektör büyümesinin 5 katı üzerinde büyüdük. 2015 yılını da aynı şekilde yüzde 46 büyüme ile kapattık. Büyüme hedefimiz 2016 yılında da hız kesmeyecek. Önümüzdeki üç yılda gelirlerimizin yüzde 25’ini yeni teknoloji alanlarından sağlamayı hedefliyoruz” dedi.