BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.442,58
HABER /  GÜNCEL

Bilge köyünün gizemli tarihi

Bilge köyündeki katliamın esrar perdesi aralanmış değil. Son bir iddia var ki karışan kafaları daha da karıştırdı.

Abone ol

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge Köyünde yaşanan katliamla ilgili başından beri müthiş bir bilgi kirliliği yaşanıyor.

Kimsenin aklına getirmediği bir ihtimal dah var. O da JİTEM bağlantısı.. Zaman gazetesinde yer alan haber saldırı üzerindeki sis perdesini aralamaya çalışıyor.. İddialar ve ifadelerin kesinlik kazanmadığını ve sürekli yalanlandığına dikkat çekilen haberde köyün geçmişi masaya yatırılıyor.

TUTUKLAMA KÜRTÇE BİLEN ASKERE DAYANDIRILDI

Sanıkları gözaltına alanlar arasında bulunan Kürtçe bilen bir askerin konuşulanları duyduğu ve sanıkların kendi aralarında yaptığı suç itirafını öğrendiği iddia edildi. Gizli tanık olarak ifade veren bu askerin ifadelerine dayanılarak sanıkların tutuklandığı belirtildi. Ancak bu bilgi de henüz doğrulatılabilmiş değil.

SİLAHLAR NASIL BULUNDU?

Bilge Köyü'ndeki karmaşık konulardan biri de ele geçirilen silahlarla ilgili. Yapılan resmi açıklamalarda silahların tamamının korucu silahları olduğu belirtildi. Ancak silahların nerede nasıl bulunduğu bilgisi yok. Olay yerinde önemli bir askeri yetkiliden aldığımız bilgilere göre bu silahların arasında korucu silahları dışında silahlar da bulunuyor.

KATLİAM SANIĞI JİTEM ADINA İSTİHBARAT TOPLAMIŞ

Bilge Köyü'nün geçmişi de sırlı olaylarla dolu. 1991 yılında yaşanan ve kayıtlara PKK eylemi olarak geçen olay da hala sırrını koruyor. İlk zamanlarda korucu olmayı kabul etmeyen köy sakinleri bu saldırıdan sonra korucu olmuş.

PETROL KAÇAKÇILIĞI OLAYINA YÜZBAŞI DA KARIŞMIŞTI

O zaman da yine aynı aile 6 kurban vermiş. Katliam sanıkları arasında bulunan M.S.Ç.'nin JİTEM adına istihbarat faaliyetlerinde bulunması bir dönem JİTEM kontrolünde bu köyden geçen BOTAŞ hattından yapılan petrol kaçakçılığı, bu olaya yüzbaşı rütbesinde görevlilerin karışmış olması olayı daha da gizemli hale getiriyor.