BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bilge Köyü'ne geri dönmek istiyorlar!

Bilge Köyü katliamının ardından Kırklareli'ne gönderilen tutuklu yakınları "Toplum dışlıyor" diyerek köylerine geri dönmek istiyor.

Abone ol

Bilge Köyü'nde 44 kişinin öldüğü katliamın ardından Kırklareli'ne gönderilen tutuklu yakınları "Bırakın köyümüzde ölelim. Hapis hayatı yaşıyoruz, toplum dışlıyor" diyor.

Bilge Köyü'nde 44 kişinin can verdiği katliamın, bugün ikinci yıldönümü. Hem ölenlerin hem de katliamın sorumlularının yakınlarının acıları hala taze.

Olayın ardından, Kırklareli'ne gönderilen 75 tutuklu yakını Star Gazetesi'ne konuştu. Star Gazetenin Haberine göre: Müebbet alan ve cezaevinde intihar eden Süleyman Çelebi'nin oğlu Mustafa Çelebi "Köyümüze dönmek istiyoruz. 'Mardinliyiz' dediğimizde 'katliam köyünden mi?' sorusu soruluyor " diyor. Devletin yardım ettiğini anlatan Mustafa Çelebi, çalışmak istediklerini ancak hiçkimsenin kendilerine iş vermediğini söylüyor.

44 KİŞİ BİR KEZ BİR HER GÜN ÖLÜYORUZ!

"Aslında ölenler biziz" diyen Çelebi, köy koşullarına alıştıkları için Kırklareli'ne yerleştirilenlerin sağlık sorunları yaşadığını belirterek sözlerine şöyle devam ediyor: "Köye alışığız, burada yapamıyoruz. Gelmeyi biz istemedik. İzin versinler köye gidelim. Öleceksek de bırakın köyümüzde ölelim. İki yıl geçti, buraya alışamadık. Artık o katliamla anılmaktan bıktık. Mardinliyiz dediğimizde 'katliam köyünden mi?' diyorlar. Memleketimizi bile söyleyemiyoruz. 'Diyarbakırlıyız' diyoruz. Hastalanıp doktora gittim, o bile katliamı gündeme getirdi."

OĞLUM BÜYÜYÜNCE BABASINI SEVMEYECEK 

Katliam, ailelerin de parçalanmasına yol açtı. Olaydan sonra farklı taraflara mensup oldukları gerekçesiyle iki çift boşandı. Bunlardan biri de Ferhat-Pınar Çelebi çifti. Ailesinden 19 kişi ölen Ferhat Çelebi, iddialara göre eşinin babası ve akrabalarının da bu işte parmağı olduğu yönünde ifade verdi. Bu yüzden çiftin arası bozuldu. Pınar Çelebi "Eşim benden boşandıktan sonra amcasının kızıyla evlendi. Çocuğuna sahip çıkmadı. Çocuğum büyüdüğünde her şeyi ona anlatacağım. Babasını sevmeyecek. Keşke babasız büyümeseydi. Ama o yalan ifade verdi. Babamın masum olduğunu bilmesine rağmen bunu yaptı. Babam cezaevinde, biz de burada hapis hayatı yaşıyoruz. Kimse bize selam vermiyor. Herkes bizi suçlu gibi görüyor. Köyümüze dönmek istiyoruz. Öleceksek orada ölelim." diyor

MEHMET ÇELEBİ ÇOK CAN YAKTI

Babası Süleyman Çelebi cezaevinde intihar etmeden sık sık ziyaret ettiğini ifade eden Mustafa Çelebi "Babam 'Ben yapmadım' diyordu. Kendisine göre en iyi çareyi ölümde buldu. Katliamın sorumlusu olarak gösterilen amcam Mehmet Çelebi (Şıh) onunla aynı koğuştaydı. Görüşe gittiğimizde Mehmet amcam, 'Ben yaptım, pişman değilim' diyordu. Ama amcalarımızın, dayılarımız, teyzelerimizin de ocağını yaktı. Babam ise sürekli ağlıyordu, 'Sen bizi yaktın' diyordu. Babam yapmadığı bir şey yüzünden kahroldu ve canına kıydı" diyor.