BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bıçaklı taraftarlar dernek binasını bastı!

Şampiyon Bursaspor'un iki taraftar grubu arasındaki bilet kavgası kanlı bitti.

Abone ol

Kendilerine ücretsiz bilet verilmesini isteyen 50 kişilik alkollü taraftar grubu döner bıçakları ile dehşet saçtı.

Şampiyonlar Ligi için yeni yapılan dernek binasının talan edildiği olayda biri silahla, diğeri bıçakla iki kişi yaralandı. Camları kırılan derneğin önüne bırakılan Atatürk portresi ise kafaları karıştırdı.

Edinilen bilgiye göre, şampiyon Bursaspor'un iki taraftar grubu arasındaki tartışmalar dün sabah saatlerinde alevlendi. İddiaya göre, maçlara girmek için ücretsiz bilet talep eden Bursaspor'un Zafer Mahallesi grubu üyesi taraftarları, merkez Osmangazi ilçesi Kuruçeşme Mahallesi Sakarya Caddesi üzerinde yeni açılan Teksas Bursasporlular Derneği binasına maç öncesi gelerek tehditler savurdu. Dernekte bulunan az sayıdaki taraftar grubunun karşılık vermemesi üzerine kavga, araya giren vatandaşlar tarafından yatıştırıldı.


"MAÇTAN SONRA ALKOL ŞİŞELERİ VE DÖNER BIÇAKLARI İLE BASTILAR"

Dernek yetkililerinin ücretsiz bilet dağıtılması gibi bir olayın olmadığını söylemesi üzerine 50 kişilik grup, Eskişehirspor maçının ardından alkollü bir şekilde dernek binasını bastı. Ellerine döner bıçakları, içki şişeleri, satır ve sopa alan taraftarlar camları kırmaya başladı. Dernek binasında ve çevrede bulunan Bursasporlu taraftarların karşılık vermesi üzerine olay silahlı kavgaya dönüştü. Çıkan olaylarda A.Y. silahla, M.K. ise bıçakla yaralandı. Devlet Hastanesi'ne kaldırılan A.Y.'nin durumunun
ağır olduğu öğrenildi.

Polis olay yerinde inceleme başlattı. Ekipler güvenlik kordonuna alınan olay yerinde delil aradı. Dev bir Atatürk portresinin, olaylardan sonra derneğin önüne bırakılması dikkat çekti. Olayla alakalı olarak cinayet masası dedektifleri suç aleti ile birlikte saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen S.K.'yı gözaltına alındı. Taraftarlar ise 50 kişilik grubun şehrin göbeğinde dehşet saçtığını belirterek, "Güzel bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama istemeyenler var" dedi.
Olayla alakalı soruşturma genişletilerek sürdürülüyor.