BIST 10.046
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.423,60
HABER /  DÜNYA

Beytüllahim’de Noel ayini

Hıristiyanlık inancına göre Hz. İsa’nın doğum günü olarak anılan Noel münasebetiyle Beytüllahim’deki Nativity (Yeniden Doğuş) Kilisesi’nde g...

Abone ol

Hıristiyanlık inancına göre Hz. İsa’nın doğum günü olarak anılan Noel münasebetiyle Beytüllahim’deki Nativity (Yeniden Doğuş) Kilisesi’nde gece yarısı ayini düzenlendi.
Bölgede yaşayan çok sayıda Hıristiyanın yanı sıra turistlerin de katıldığı ayinde, Filistin Yönetimi Lideri Mahmut Abbas, Filistin Başbakanı Rami Elhamdülillah, AB dış politika şefi Catherine Ashton ve Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cude de yer aldı.
Ayini yöneten Kudüs Latin Patriği Fuad Twal, yaptığı konuşmada Ortadoğu barışı için dua ederek, Abbas’a ayine katılmasından dolayı teşekkür etti.
Konuşmasının ardından Patrik Twal, Hz. İsa’yı sembolize eden bebeği kilisenin ortasına koydu. Koro ilahiler okuyarak, patrik temsili bebeği tütsüledi ve yer aldığı mermer lahidin etrafında dolaştı. Twal, daha sonra çok sayıda papaz ile kilise içinde Hz. İsa’nın doğduğu yer olduğuna inanılan mağaraya giderek temsili bebeği buraya bıraktı. Mağara önünde yapılan duaların ardından ayin sona erdi.
(İHA)