BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,66
ALTIN 2.392,79
HABER /  GÜNCEL

Beyoğlunda kazanan kim oldu?

Beyoğlu'nda seçim gecesi ekranlarda başka bir isim vardı. Kazandığı açıklanan isim ise başka oldu. Peki mazbatayı kim aldı?

Abone ol

Beyoğlu seçim günü büyük heyecan yaşadı. İlk saatlerde CHP'nin adayı Mustafa Dolu önde gidiyordu ama ilerleyen saatlerde AK Parti adayı Ahmet Misbah Demircan'ın seçimi aldığı görüldü. Üstelik de aradaki fark 15 bin 98 oydu. CHP'nin itirazı reddedildi. Demircan başkanlık mazbatasını aldı.

İKİNCİ KEZ BAŞKAN

Beyoğlu’nda Başkanlık mazbatası Beyoğlu’nda ikinci kez Demircan’a verildi. Seçimde Ahmet Misbah Demircan'ın oyu 49 bin 452 (% 38.14) olurken, CHP adayı Mustafa Dolu’nun oyları ise 34 bin 354’te (% 26.49) kaldı.

Bu rakamlara göre AK Parti, Beyoğlu’ndaki seçimi CHP’ye yüzde 12 oranında fark atarak kazandı. CHP’nin seçim sonuçlarına itirazları bir bir reddedildi ve tartışmalara son nokta bugün mazbatanın verilmesi ile konuldu.



BAŞKAN İÇİN ÇOŞKULU KARŞILAMA

Beyoğlu Belediyesi’nin binasına gelen yüzlerce vatandaş Başkan Demircan’a sevgi gösterisinde bulundu. Belediye personeli Başkanlarını çiçeklerle karşılarken, davullar zurnalar eşliğinde vatandaşlar halay çekti.

Başkan Demircan, belediye binası önünde halka seslenirken “Durmak yok hizmete devam dedik. 5 yılda çok güzel işler yaptık. Yeni dönemde daha çok çalışacağız. Beyoğlu markası daha da parlayacak. Bize oy versin vermesin halkımızın her kesimini kucakladık, yeni dönemde de kucaklamaya devam edeceğiz. Kazanan Beyoğlu ve Beyoğlulular oldu. Beyoğlu’na hayırlı olsun!” dedi.

SEÇİM GECESİ YAŞANANLAR

Seçim gecesi yaşananlara da değinen Başkan Demircan şunları söyledi: “AK Parti seçimlerde asla geri düşmedi. Birkaç sandığın açılmasıyla gelen sonuçlar uzun süre ekranlarda kaldı. Halk doğru bilgiye ulaşamadığı gibi bu eksik ve yanlış bilgi sanki doğruymuş gibi yorumlandı. 560 sandıklı bir ilçede, diğer sandık sonuçlarını sağlıklı olarak elde edemeyen televizyonlar, yayınlarında uzun süre kısıtlı bilgilere yer verdi. Tam 15 bin 98 oy açık ara fark atarak seçimi kazandık. Bu nedenle Beyoğlu halkına çok teşekkür ediyorum”

AK PARTİ’NİN BEYOĞLU ZAFERİ

Başkan Demircan, “Resmi mazbatalı sonuçlar, İlçe Teşkilatı tarafından açıklandığı halde, ajanslar bu haberi medyaya iletmeyi ihmal ettiler. Sembollerle yüklü, prestijli bir ilçe olan Beyoğlu’nda AK Parti’nin belediyecilik başarısı ve demokratik zaferi, manasız bir ısrarla görmezden gelindi. Yapılan itirazlar seçim kurullarında bir bir reddedildi. Halkın iradesi onaylandı. Yeni dönem Beyoğlu’na hayırlı olsun” dedi.