BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  EKONOMİ

BETA Ayakkabı kimin sahibi Taner İkiışık kimdir?

BETA Ayakkabı konkordato başvurusu yaptı. Beta Ayakkabı ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Taner İkiışık kimdir?

Abone ol

Beta Ayakkabı, konkordato başvurusu yaptı. Beta Ayakkabı ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Taner İkiışık, yaptığı açıklamada artan döviz kurlarına dikkat çekerek, konkordato başvurusunu, "Şirketimiz ödemelerinde kademeli olarak sıkıntı yaşamaya başladı. İçinde bulunduğumuz süreç, ticari faaliyetlerimizi etkiler hale geldi." sözleriyle duyurdu.

BETA AYAKKABI KİMİN?.. Beta, 70’li yıllarda Espadrille üretimi yapan Ercan İkiışık ve Taner İkiışık tarafından 1980 yılında kuruldu. 1985 yılında, Nişantaşı'nda ilk mağazasını açarak perakendeye adım attı. 1986 yılında ilk ihracatını Amerika Birleşik Devletleri’ne yapan Beta bugün, yüzde 85’i Avrupa Birliği ülkelerine ihraç edilmek üzere yılda 150 bin çift ayakkabı üretiyordu.

KIZLARIYLA TASARLIYOR... Ercan İkiışık’ın kızları, Özlem ve Şebnem İkiışık'ın, eğitimlerini tamamladıktan sonra Beta’ya katılmalarıyla, tasarımlarında renkli ve farklı bir çizgi yakalayan BETA’nın bugün, Türkiye’de toplam 35 mağazası bulunmaktadır. Türkiye’nin sayılı yerli ayakkabı markalarından olan Beta, dünyada ayakkabı üretiminde yaşanan tüm gelişmeleri çok yakından takip etmekte ve uygulamakta.

Beta, Türkiye’de tüm ayakkabı üretim tekniklerinin bir arada kullanıldığı tek ayakkabı fabrikasına sahip. Ayakkabı üretiminde sağlığa uygun malzeme kullanılmasının ön planda tutulduğu Beta’da, ayakkabı tasarımları üzerinde büyük emekler sarf edilmekte, tasarlanan ayakkabıların şıklığının yanında rahat olmasına da büyük özen gösterilmektedir.

BETA Ayakkabı hedefini ise şöyle özetlemiş: Günümüze kadar yüksek kalitesi, rahatlığı ve şıklığı ile elde etmiş olduğumuz güçlü imajımızı koruyarak, Türkiye ayakkabı sektöründe, modanın ve şıklığın temsilcisi olmaya devam etmektir.